Obavijesti

News

Komentari 178

'Ako je iza ubojstva oca otišao na piće on je bešćutni psihopat'

'Ako je iza ubojstva oca otišao na piće on je bešćutni psihopat'
2

Ubojstvo roditelja u Čistoj Velikoj: Kod ubojica je često prisutno narcističko ponašanje. Nekad umisle prijetnje, naglašavaju stručnjaci. Upozoravaju i da imamo premalo pomoći za djecu

VIDEO

Otac, koji je bio policajac, vjerojatno nije mogao podnijeti da odjednom u kući ima narkomana i čvrsto mu se suprotstavio. To je bio okidač, mladić je uzeo pištolj i opalio, rekao je za teško ubojstvo u Čistoj Velikoj sudski vještak i psihijatar Mijo Milas.

POGLEDAJTE SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:34

Pratio je u medijima potjeru za Tinom Šunjergom (19), kojeg su u nedjelju popodne priveli. Iako vještačenja slijede, iskusni psihijatar smatra da se takva teška nesreća dugo “kuhala”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

02:21

Pojašnjava da je problem s drogom utjecao na sve u obitelji.

- Poznanici i prijatelji pričaju da su to bili fini i dobri ljudi i jako ih hvale, ali vjerujem da se radilo o disfunkcionalnoj obitelji koja nije htjela da se to sazna, pa su glumili. I na kraju, ako je istina da je mladić, nakon što je ubio oca, otišao na piće s prijateljem, to znači da je bešćutni psihopat - smatra Milas.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:27

Psihologinja Tanja Šagadin misli da je on vjerojatno pokazivao znakove nestabilnosti koje nisu prepoznali.

- U slučaju ovog mladića sigurno su postojali raniji pokazatelji da s mladićem nešto nije u redu, ali su te situacije zataškavali obitelj i institucije - kaže Šagadin i dodaje da su psihijatrijske ustanove za djecu i mlade kod nas premale, a liste čekanja za psihoterapije su dugačke, pa djeca nemaju pravu i redovitu zdravstvenu skrb.

Da je prevencija bitna, slaže se i psihijatar Špiro Janović.

Pojasnio je da je tijekom cijele povijest nasilje često prisutno među mladima. Okolina je često bespomoćna jer je emocionalno vezana uz nasilnike.     

Iako je mlađi punoljetnik, može dobiti i do 40 godina iza rešetaka    

Teško je prognozirati što će poduzeti DORH. Taj 19-godišnjak vodi se kao mlađi punoljetnik, pa će mu vjerojatno tako i suditi, rekao je odvjetnik Branko Šerić. Tina Šunjergu zasad sumnjiče za dva teška ubojstva roditelja. Iako je mlađi punoljetnik, zbog kvalificiranog djela teškog ubojstva mogao bi dobiti i dugotrajnu kaznu zatvora, pa čak i 40 godina. No sude li mu po Zakonu za mladež, mogao bi dobiti do 15 godina.     

Mladići - ubojice

Mlađan bi iz zatvora trebao izaći 2027.     

Srđan Mlađan najpoznatiji je višestruki ubojica u Hrvatskoj. Sa 17 godina ubio je dvoje ljudi, opljačkao je banku te prijetio ubojstvom. Osuđen je na 10 godina zatvora. Pustili su ga na slobodni vikend, a tad je opet opljačkao banku, ubio policajca te kao taokinju držao majku dvoje djece.     

PIXSELL

Jung je s prijateljem izbo muškarca  

Labinjanin Dragan Jung s Massimom Kršuljem ubio je 2005. prijatelja iz djetinjstva Antu Vukelića. Zavezali su ga za stolac, a zatim masakrirali 40 minuta. Uboli su ga u tijelo 44 puta. U pokušaju da im pobjegne, zavezani Vukelić pao je s balkona petoga kata zgrade. Jung je ubio i Mariju Knapić (77). Ubo ju je 30 puta.     

Štimac je dva dana ležao uz mrtve roditelje     

Rešil sam ih, ja sam to moral, rekao je Stjepan Štimac (19) članu obitelji nakon što je ubio oca i majku. Zaklao ih je nožem i prebacio do spavaće sobe, gdje su ih našli istražitelji. Vještaci su utvrdili da je u trenutku ubojstva bio u teškom psihičkom stanju. Poslali su ga na prisilno psihijatrijsko liječenje.     

Kulišek je ubio mladića zbog 800 kuna     

Dino Kulišek (22) otišao je u Crikvenicu utjerati dug od Ivana Jagodića. Nekoliko desetaka puta ubo ga je nožem te je Jagodić iskrvario. Zatim se okomio na 19-godišnju djevojku. I nju je izbo, a spasila se tako što se pravila mrtva. Sud je potvrdio optužnicu, a on se izjasnio da nije kriv za ubojstvo i pokušaj ubojstva.     

Nel Pavletić/PIXSELL

Komšić je izbo trudnu bivšu djevojku     

Iako ga je Kristina Krupljan više puta prijavljivala, David Komšić nijednom nije odgovarao za napade. Četiri puta je kršio zabranu prilaska i sustav je tu teško zakazao. U veljači ju je ubo najmanje 60 puta, pobjegao pa se sam prijavio policiji. Pritvorili su ga zbog teškog ubojstva.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke