Obavijesti

News

Komentari 215

'Ako je Martinović kupio stan pod ovrhom, onda je izdajica'

'Ako je Martinović kupio stan pod ovrhom,  onda je izdajica'
2

Članovi Živog zida ogradili su se od postupka Jure Martinovića i javno ga osudili. Martinović je prošle godine kupio stan od ovršene dužnice u francima

VIDEO

Nakon što smo objavili priču o tome da kako je Juro Martinović kupio stan od ovršene dužnice u francima, čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić stao je uz Martinovića, no ne misle svi njegovi kolege tako.

Hrvoje Runtić, supredsjednik Živog zida, u priopćenju je poručio kako se s gađenjem i gnušanjem ograđuje od ovog i sličnih postupaka.

- S gađenjem i gnušanjem se ograđujem od ovakvih postupaka, bilo čijih, a posebice onih koji su izašli na izbore u sastavu koalicije koju predvodi stranka čiji sam supredsjednik. Taj čin upravo je ono protiv čega se borim(o) godinama - rukama, nogama i zubima. Moj stav prema kupnji otetih nekretnina je isti i ostat će takav. No, moram reći da, kao i uvijek, moj osobni stav je upravo to - moj osobni stav. Ako je itko od mojih kolega u stanju izdati našu borbu, opravdavati ovakve postupke ma čiji oni bili, ili ih relativizirati, ja se i od toga osobno ograđujem i na to također gledam s gađenjem i gnušanjem - poručio je Runtić.

Runtić: Ako je sve istina, smatram ga izdajnikom

Runtić dodaje kako svoja načela ne misli mijenjati ni po koju cijenu, te da će uvijek biti na strani slabijih, bespravljenih i potlačenih, radnika, seljaka, mladih koji odlaze trbuhom za kruhom. 

- Moja uvjerenja nisu na prodaju, i ona su samo moja. Postanem li saborski zastupnik ili ne, meni je svejedno - ja pri svojim uvjerenjima ostajem i branit ću ih dok sam živ. Odustajanje od tih uvjerenja za mene bi značilo odustajanje od vlastitog života - poručuje.

Runtić na kraju poručuje da će svakoga, a pritom misli posebno na svoje stranačke kolege, tko je odustao od tih uvjerenja smatrati izdajnikom i da će ga javno odbaciti.

Varga: Ne kupujte tuđu muku i jad

Oglasila se i Mihaela Varga, članica glavnog odbora Živog zida, koja dijeli isti stav kao i Runtić. Ograđuje se od Martinovićevog poteza i naglašava da je zgrožena činjenicom da je netko tko je uz Živi zid 'kupio tuđu muku i jad na licitaciji'.

Zgrožena sam i ograđujem se od koalicijskg partnera koji je, kako saznajem, prošle godine kupio nečiji dom koji je zbog duga u švicarcima završio na bubnju! Zgrožena sam što je netko tko je pod krovom Živog zida kupio tuđu muku i jad na licitaciji! Moj osobni stav je i dalje isti onakav kakav je bio godinama i stav naše stranke - ne kupujte tuđu muku i jad, ne kupujte otete domove! Također se ograđujem, sa mučnim osjećajem, od svih mojih kolega, koji su eventualno odjednom promijenili stav i smjer kojim naša dugogodišnja borba ide. Uvijek ću biti na strani obespravljenih i "običnih" ljudi, koje kapital gazi kao da i ne postoje! - napisala je Varga na svom Facebooku.

Podsjetimo, Juro Martinović,  prvi na listi koalicije Živog zida, članova Udruge Franak i Promijenimo Hrvatsku, prošle godine kupio je stan u Zagrebu od 99 četvornih metara i to dražbom na sudu, nakon što je stan ovršila banka. 

Dužnica (podaci poznati redakciji) je imala kredit od 267.000 švicarskih franaka iz 2006. godine i očito ga više nije mogla plaćati. Njena obitelj s kojom smo razgovarali nam je rekla da se razvela već ranije od supruga. Teško se razboljela, tvrtka koju je imala je propala i zato joj je banka uzela stan. Zanimljivo, dužnicu je u cijelom postupku zastupao Martinovićev partner Vinko Adžić s kojim ima ured, pa je Martinović očito imao podatke o stanu.
Živi zid je uzletio na borbi protiv banaka i za ovršenike. Partneri iz Udruge Franak su godine posvetili borbi za zaštitu dužnika u francima.

Martinović kaže da nije znao pozadinu ovrhe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.