Obavijesti

News

Komentari 257

Ivo Josipović: Nedopustivo je ponovo prijetiti ratom u BiH

Ivo Josipović: Nedopustivo je ponovo prijetiti ratom u BiH
1

Predsjednik je u intervjuu rekao kako je zgranut time da pojedini političari i mediji u BiH špekuliraju čak o ratu te se zapitao zar nije svima bilo dosta ratovanja

VIDEO

U Hrvatskoj danas nema nikog od ozbiljnijih političara koji bi se, u odnosu sa susjedstvom koristio metodama saplitanja nogu, ucjenama i blokiranjem - rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u intervjuu novogodišnjem izdanju novosadskog Dnevnika dodajući kako je Hrvatska politički sazrela “i sama je iskusila što znači kada te susjed blokira”. Dijelove intervjua prenose svi važniji mediji u Srbiji.

Zamoljen da prokomentira izjavu hrvatske ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić kako bi obostrano povlačenje tužni za genocid "bilo obostrano korisno", Josipović je rekao kako rješavanje sporova iz prošlosti spada u vitalne interese Hrvatske.

- Ako kroz pregovore tužbe učinimo bespredmetnima, ako riješimo probleme koji nas opterećuju, nema potrebe nastavljati spor. Međutim, ako ne nađemo rješenje, odgovor je sasvim drugačiji - drži hrvatski predsjednik ocjenjujući potpuno nerealnim strah kako bi zaustavljanje Srbije na putu eurointegracija ili njeno odustajanje od članstva u EU ozbiljno ugrozilo stabilnost u regiji.

Pojasnio je da, ako netko te strahove “u političkom smislu i zlorabi, to je direktno štetno za interese Srbije i cijele regije, a posljedično i za interese Hrvatske i EU”. Dodao je kako će Hrvatska podupirati susjedne zemlje na putu prema EU jer “zemlje koje ostanu izvan integracija nemaju dobru perspektivu”.

'Zgranut sam. Pa zar nije svima dosta ratovanja'?

Ivo Josipović je u intervjuu koji je objavio Dnevni Avaz rekao kako je zgranut time da pojedini političari i mediji u BiH špekuliraju čak o ratu te se zapitao zar nije svima bilo dosta ratovanja. Josipović je rekao i kako je isključeno da bi bilo bilo kakvog rata no upozorio je kako ni stranački ni politički sukobi niskog intenziteta ne donose nikome dobro. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 257
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C