Obavijesti

News

Komentari 33

'Ako nas odbiju, Plenkoviću dolazimo busevima pod prozor'

'Ako nas odbiju, Plenkoviću dolazimo busevima pod prozor'
1

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja rekao je da će, ako vladajući odbiju inicijativu HSU-a, dovesti autobuse umirovljenika pod prozore premijera

VIDEO

Kada vas Vlada odbije ili na neki način kaže da je to što radite populizam, a ne shvaća sudbinu tih 250.000 ljudi, onda pojačavamo argument snage, a argument snage su naši umirovljenici, većinom u ruralnim sredinama gdje je taj problem naročito izražen više nego u Zagrebu gdje je prosječna mirovina oko 3.500 kuna, rekao je Hrelja.

Također je pozvao građane da pomognu u skupljanju potpisa, jer kad "po cičoj zimi građani od 70 godina skupljaju potpise za svoje dopunsko osiguranje ta bi slika svakoj normalnoj vlasti trebala udariti u oko, ako ne i u mozak".

- Ako nas i tu odbiju ići ćemo premijeru Plenkoviću pod prozore, svaki tjedan pet autobusa punih onih koji su izgubili dopunsko zdravstevno osiguranje da ne pričaju kako su to neki ljudi, a to će biti ljudi u potrebi iz svih krajeva Hrvatske, rekao je Hrelja.

Komentirajući traženje Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a da se se na dnevni red sjednice zagrebačke Gradske skupštine koja će se održati 9. prosinca po hitnom postupku uvrsti rasprava o adventskim "kućicama", Hrelja je rekao kako svugdje treba preispitivati visoke troškove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja sam tu s njima suglasan kao što sam suglasan i s našim aktivistima u stranci koji prikupljaju potpise i upućuju te potpise vijećnicama Grada Zagreba zbog poskupljenja odvoza smjeća, bez obzira na socijalno stanje kućanstava, rekao je.

Izrazio je i nadu da će predsjednički kandidat Zoran MIlanović, kojemu je HSU dao podršku, ostvariti priželjkivani rezultat na predsjedničkim izborima ocijenivši kako je Milanović najomiljeniji predsjednički kandidat među umirovljenicima, ali da treba još malo poraditi na približavanju umirovljeničkoj populaciji.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja u Vinkovcima je bio nazočan godišnjoj izvještajnoj skupštini te stranke u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...