Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Ako ne daš plaću mojoj maloj, budem ti ja malo zapiknul nož'

Veličan je, dakle, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca uz rok kušnje od jedne godine jer je “ocijenjeno da će svrha kažnjavanja biti ostvarena uvjetnom osudom

Marijan Sušenj/PIXSELL
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
45 komentara

Ivan Veličan (53), umirovljenik iz Pitomače, osuđen je na četiri mjeseca zatvora uvjetno uz rok kušenje od jedne godine zbog prijetnji koje je uputio voditelju dječjih TV emisija Siniši Cmrku.

On je, kako stoji u presudi virovitičkog Općinskog suda, 22. studenoga prošle godine u 1.32 sati u Pitomači sa svog mobitela nazvao Sinišu Cmrka te mu poručio: "Bum te sad našel i bum te tak sredil, a onda te budem spasil da ispadnem heroj. Nađem ja tebe, znam gdje si i ako do 15.12. ne daš mojoj maloj plaću gotov si. Ne bude te spasila sveta voda. Malo ti budem zapiknul noža".

Te su riječi, kako stoji u presudi koja je danas objavljena na oglasnoj ploči, kod Cmrka izazvale strah za vlastiti život. Veličan je ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, čime je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode – prijetnjom, a što je sankcionirano Kaznenim zakonom. Presuda je donijeta bez provođenja rasprave, temeljem kaznenog naloga od 12. veljače ove godine. Odnosno Veličan je prihvatio optužnicu Općinskog državnog odvjetništva te se složio s predloženom kaznom.

Veličan je, dakle, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca uz rok kušnje od jedne godine jer je “ocijenjeno da će svrha kažnjavanja biti ostvarena uvjetnom osudom, budući da okrivljenik do sada nije osuđivan, a kod čega su cijenjene i ukupne okolnosti počinjenja kaznenog djela”.

 Veličan je dužan podmiriti troškove postupka u iznosu od 300 kuna. Na kazneni nalog ima pravo žalbe u roku od 8 dana. 

Možda vas zanima i ovo:
Message