Obavijesti

News

Komentari 50

'Ako nema novca za veće plaće učiteljima, idemo na izbore'

'Ako nema novca za veće plaće učiteljima, idemo na izbore'
1

Ja bih sigurno uložio novce na učitelje. To je potpuno jasan stav Hrvatske narodne stranke, rekao je u utorak navečer predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak

VIDEO

Štrajk prosvjetara dodatno je zaoštrio odnose u vladajućoj koaliciji. Što se trenutačno događa otkrio je gost Dnevnika Nove TV predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Štrajk prosvjetara se nastavlja. Kad bi se danas kladili oko toga idemo li na prijevremene izbore ili ćemo osigurati novce za učitelje, na što biste stavili novac?

Ja bih sigurno uložio novce na učitelje. To je potpuno jasan stav Hrvatske narodne stranke. Ako nema novca za povećanje plaća za učitelje, nastavnike i profesore, idemo na izbore.  

Biste li premijeru poslali e-mail? Nije li neuobičajeno da vi s premijerom komunicirate mailovima ili si poruke šaljete preko javnosti, umjesto da sjednete i razgovarate o tom problemu? Je li to vama normalno?

Nije rijetkost da mi komuniciramo direktno, osobno u kontaktu, povremeno SMS-om, a povremenom mailom.

'Idemo li na izvanredne izbore? Još uvijek nismo u toj fazi...'
'Idemo li na izvanredne izbore? Još uvijek nismo u toj fazi...'

Koliko dugo niste kontaktirali osobno?

Danas smo kontaktirali SMS-om. Da se razumijemo - koga u ovoj zemlji zanima koliko često se dopisuje premijer s predsjednikom koalicijske stranke? Ono što je jako bitno, to je da sutra djeca u mojem gradu, Osijeku u Osječko-baranjskoj županiji idu u školu, a nemaju nastavu jer je štrajk i to moramo riješiti. Intenzitet komunikacije mislim da je stvarno nebitan.

Ono što nije normalno, to je da djeca u mojem gradu sutra ne idu u školu jer se ne možete dogovoriti. Vi se razgovarate putem medija, putem mailova i SMS-om. To traje već deset dana.

To traje već dvije godine. Dvije godine traje jedan jedini veliki politički projekt Hrvatske narodne stranke, a to je reforma obrazovanja. Reforma je u školama.

Dio reforme, a to piše i u strategiji, je povećanje materijalnih prava profesora i učitelja i to je došlo sad na red.

Zašto povećanje plaća nije išlo paralelno s reformom? Znalo se da sve kreće od ove školske godine?

Ako se čekalo 25 godina, a 25 godina se čekalo da reforma uđe u škole, neki nisu vjerovali ni u svibnju da se to događa. Neki su govorili još u svibnju da se neće ništa dogoditi u rujnu, a mi smo i tada, kao i prije dvije godine, govorili da je politički prioritet HNS-a šansa da Hrvatska bude uspješna zemlja.

To je jedino ulaganje u obrazovanje. Ako postoji bilo tko, tko misli potkopavati ijednu temu koja je naš politički prioritet, onda će to raditi bez nas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...