Obavijesti

News

Ako tražite idealan smještaj u Zagorju, znamo što će vas oduševiti i što morate posjetiti

Ako tražite idealan smještaj u Zagorju, znamo što će vas oduševiti i što morate posjetiti

Obilazeći zagorske brežuljke sasvim sigurno ćete pronaći mjesta, građevine, spomenike ili predmete oko kojih se isprepleću razne priče i legende koje u sebi imaju neku posebnu magiju

VIDEO

U potrazi za idealnim odmorom prošli ste mnoga mjesta. Svako mjesto je imalo nešto posebno i bilo je posebno. I onda ste došli u Zagorje, popeli se vinskom cestom na jedan od mnogobrojnih zelenih brežuljaka i pogledali oko sebe. Predivno! Ovo je zaista kao iz bajke. Sve je tu, sve što svaka prava bajka mora imati - šume, dvorci i kurije, muzeji, termalni izvori, crkvice, staze, vinogradi i vinski putovi, ukusnu hranu, drage ljude, priče, legende i „popevke“.


Osim odmora za sva osjetila, Zagorje nudi i obilje povijesnih i kulturnih znamenitosti. Obilazeći zagorske brežuljke sasvim sigurno ćete pronaći mjesta, građevine, spomenike ili predmete oko kojih se isprepleću razne priče i legende koje u sebi imaju neku posebnu magiju. Nešto što će vas potaknuti da istražujete dalje, da svratite u muzeje i dvorce i saznate više. Nije to ništa čudno. I mnoge prije vas Zagorje je osvojilo poviješću i tradicijom. Hrvatska je prepuna jedinstvenih doživljaja i uvijek postoji nešto ono za otkriti. Ova godina jedinstvena je prilika da svoju zemlju doživimo upravo onako kakva je, bez gužve.

Bluesun hotel Kaj
Ako ste naumili istraživati Hrvatskoj zagorje, onda je Bluesun hotel Kaj odličan izbor. Velika prednost mu je i to što je smješten u Mariji Bistrici, najpoznatijem hrvatskom svetištu, ali i mjestu poznatom po raznim znamenitostima koje svakako treba obići. Iz Marije Bistrice jednostavno je stići u svaki kutak Hrvatskog zagorja. Kad se umorite, svratite u Wellness i SPA oazu u sklopu hotela gdje će vam ekspresno vratiti snagu i pripremiti vas za novi dan. U restoranu Academia možete probati specijalitete tradicionalne zagorske kuhinje pripremljene na inovativan način. Osim toga, Bluesun hotel Kaj prvi je certificirani bike hotel u Zagorju! 

Zagorski brežuljci idealan su kraj za obilazak na dva kotača. Biciklističke staze su nadohvat ruke, a Kaj sada i formalno postaje hotel koji ima sve što biciklistima treba, od servisa do specijalizirane prehrane. U Kaju ćete tako pronaći info punkt za bicikliste gdje se možete informirati o stazama i područjima za biciklističke izlete.

Vila Magdalena
Ovaj mali hotel vrlo lako bi vam mogao prirasti srcu, posebno ako ste romantične duše i želite provesti nezaboravne dane s voljenom osobom kombinirajući wellness, masaže i gurmanske delicije kreativne zagorske kuhinje upotpunjene elementima francuske i talijanske kuhinje. Naravno, osim romantičnih gostiju, u Villi Magdaleni će uživati i oni koji se žele osloboditi svakodnevnog stresa, opustiti u ljekovitoj termalnoj vodi i svemu tome dodati malo aktivnih sadržaja poput vožnje biciklom, pješačenja... Jeste li spremni za malo romantičniji doživljaj Zagorja? 

Nagrađen je kao najbolji mali hotel kontinentalne Hrvatske tri godine za redom, te kao treći najbolji wellness hotel u Hrvatskoj 2017. godine. Hotel se sastoji od 18 posebno dizajniranih luksuznih Spa Premium soba i 6 Spa Luxury suite-ova. Svaka smještajna jedinica nudi jedinstvenost na tržištu – jacuzzy s direktnim spojem na ljekovite izvore termalne vode Krapinskih Toplica, iz kojeg pogled puca na zelenilo zagorskih brega. 

Vinarija Bolfan Vinski vrh, Hrašćina
Kad su se rimski vojnici vraćali iz ratova, zastajali su na Vinskome vrhu, krijepili se vinom i pripremali za nove pohode. Za vjetrovitih noći, kruži legenda, posjećivale su ih vile i vilenjaci i hrabrili ih pjesmom. I danas se na Vinskome Vrhu, u noćima obasjanima mjesečinom, iz podruma čuje pjesma vila i vilenjaka. To je vilinski dio priče o vinariji Bolfan Vinski vrh u Hraščini kraj Zlatara u Hrvatskom Zagorju. 


A i o vinskom dijelu često se pjeva. Vinogradi su na prekrasnom brežuljku s kojeg se vide četiri planine – Ivančica, Strahinčica, Medvednika i Kalnik. Ovo ekološko imanje prava je oaza zelenila i netaknute prirode, prostor koji nudi prekrasan pogled na vinograde i razigrane zagorske brežuljke. Vinski Vrh vam u toplom ambijentu s posebnom pažnjom domaćina priprema jela spravljena od domaćih eko namirnica koje nabavljaju od okolnih obiteljskih domaćinstava i manjih proizvođača u krugu od 20 kilometara. Domaćini će vam rado predstaviti svoja nagrađivana ekološka vina uz svaki slijed hrane, stvarajući balans osjetila i harmoniju aroma te okusa u ustima koji traju i traju. Odaberite jednu od pet soba i odmorite se u vilinskom ozračju. Vjerujemo da će vas zvuk tišine, predivan krajolik i vidikovac barem nakratko ostaviti bez daha.


Ako želite aktivno provesti vrijeme na Vinskom vrhu mogu za vas organizirati jahačke ture po vinogradu ili streličarstvo na proplanku pored Vinske kleti. 

Vina imaju eko markicu i proizvode se u tri linije. Među bijelim sortama količinama, ali i kvalitetom, dominiraju sauvignon i rajnski rizling, jako su fini i sivi pinoti, a ima i žuti muškat. Među crnima najviše je crnog pinota. Slijede cabernet sauvignon, portugizac i frankovka. Osim sortnih vina, radi i bijelu te crnu mješavinu Breg, a ima i dva pjenušca, suhi Centurion gold i slađi Centurion silver.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja
ZLATNO PODUNAVLJE

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja

Naše voditelje, Putoholičare Ivu i Branka, pratimo na proputovanju Hrvatskom u jednom od najljepših europskih parkova prirode, Kopačkom ritu, a otkrivaju nam i vrhunsku gastronomiju erdutskog i iločkoga kraja

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i  delicije od jegulja i žaba
PROMO

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i delicije od jegulja i žaba

Svim gostima hotela Restaurant Villa Neretva nudi se nezaboravno iskustvo – fotosafari kroz dolinu Neretve. Izlet kroz kanale rijeke Neretve prava je radost za oči i dušu. U ponudi je i berba mandarina...
Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju
UPOZNAJTE VUKOVAR

Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju

Povijest Vukovara najčešće se spominje u kontekstu rata, no grad je to koji nudi mnogo više od poslijeratnih ožiljaka. Izdvojili smo pet manje poznatih zanimljivosti o Gradu heroju, koje će vam otkriti pravi duh Vukovara