News

Komentari 51

Aladrović o HGK: 'Usprotivili smo se zakonu jer je populistički i cilj mu je ukidanje institucija'

Aladrović o HGK: 'Usprotivili smo se zakonu jer je populistički i cilj  mu je ukidanje institucija'

Govoreći o parafiskalnim nametima Josip Aladrović kaže da postoji prostor za novo smanjenje, ali da treba biti oprezan i vidjeti koje se može smanjiti, a da ne ugroze egzistenciju nekih institucija

Mi se slažemo s tim da postoji određen prostor za reforme unutar HGK i a unaprijedimo rad HGK u smislu i kontekstu rada i poboljšanja poduzetnicima i sa svim onim ciljevima koje komora kao takva mora ispunjavati i na kraju krajeva zato ćemo i morati predložiti zaključak kojim će se naložiti da se ide u smjeru organizacijskih i drugih promjena, ali o detaljima zakona bit ćete upoznati na vrijeme.

Rekao je to za RTL Danas ministar rada Josip Aladrović koji kaže da je još teško reći koliko će poduzetnici manje plaćati članstvo. Ponovio je ranije izjave iz Vlade da je oporbeni prijedlog demagoški, populistički zakon kojem je cilj ukidanje institucija kakve poznajemo.

Komentirao je i parafiskalne namete i njihovo eventualno novo smanjenje.

- Mi smo već prošle godine smanjili opterećenje za više od milijardu kuna prema našim poduzetnicima i time smo sigurno učinili prvi korak. Postoji li još prostora? Naravno da postoji, ali tu treba biti oprezan i vidjeti koje parafiskalne namete se može smanjiti, a da oni ne ugroze egzistenciju određenih institucija i na kraju dana da ne bude više štete koristi od samog smanjenja - rekao je.

- Mi shvaćamo bunt ili nezadovoljstvo poduzetnika no ono što cijelo vrijeme ponavljamo da je zdravlje na prvom mjestu, a ekonomija odmah uz zdravlje i moramo biti svjesni da ovim svim mjerama iz epidemiološkog konteksta prije svega čuvamo zdravlje naših građana i omogućavamo ekonomiji da u srednjem i dugom periodu bude što otpornija. Ja se nadam da će naši poduzetnici to shvatiti i da ćemo još ovu krizu za koju  vjerujem da neće predugo trajati zajedno proći kvalitetnije i bolje i na zadovoljstvo svih - rekao je o buntu poslodavaca.

Najčitaniji članci