Obavijesti

News

Komentari 12

Aleksandar Vulin i zastupnici SNS odustali od štrajka glađu

Vulin je izjavio da je on štrajkom glađu, zapravo, htio odgovoriti oporbi koja je planirala upasti u lokalne uprave i institucije na teritoriju cijele Srbije i otpočeti štrajk glađu kako bi tako 'iznudili' zahtjeve za smjenu vlasti

VIDEO

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i zastupnici Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije odustali su u petak po preporuci predsjednika Aleksandra Vučića od štrajka glađu koji su dan ranije najavili u znak prosvjeda zbog navodnog nasilja oporbe koju optužuju da kao manjina 'terorizira većinu'.  

Odluka o opozivu burno najavljenog štrajka glađu uslijedila je nakon konzultacija s Vučićem, a potom su uslijedila pojedinačna objašnjenja odustajanja od prosvjeda gladovanjem. 

Vulin je ustvrdio na tiskovnoj konferenciji kako je on štrajkom glađu, zapravo, htio odgovoriti oporbi koja je planirala upasti u lokalne uprave i institucije na teritoriju cijele Srbije i otpočeti štrajk glađu kako bi tako 'iznudili' zahtjeve za smjenu vlasti.

- Željeli su iznuditi to što traže. Zato sam želio odgovoriti štrajkom glađu, da bi vidjeli kako ima netko tko im se može suprotstaviti - rekao je Vulin.

On je, govoreći o Vučiću kao 'suborcu, koalicijskom partneru i prvom u lancu zapovijedanja vojskom', naveo kako mu je 'vrhovni zapovjednik rekao da kao ministar odbrane treba biti tu gdje jeste'.

Ministar Vulin i 30 zastupnika SNS-a najavili su štrajk glađu

- Ja sam uvijek  spreman za borbu, ovo je procjena vrhovnog zapovjednika Vojske Srbije da trebam biti tu gde jesam i ja ću to poslušati, ne s velikim entuzijazmom, ali poslušat ću, jer je to čovjek kojem verujem i kome Srbija vjeruje - rekao je Vulin na tiskovnoj konferenciji.

Od štrajka su, također uz objašnjenje da to čine na preporuku i savjet srbijanskog predsjednika, odustali i zastupnici vladajuće Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, te zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

U međuvremenu, iz mnogih gradova u Srbiji večeras stižu vijesti da su vijećnici lokalnih skupština ušli u zgrade lokalnih uprava gdje namjeravaju prenoćiti 'čuvajući institucije' od navodnih upada oporbe.

Istodobno, odbornici vladajuće stranke i njezinih koalicijskih partnera ušli su i u prostorije nekoliko općina u kojima na vlasti nisu naprednjaci već oporbene stranke - Paraćin, Šabac i beogradsku općinu Stari grad.

Vučić tvrdi: Oporba je navodila prosvjednika na nasilje

Diljem Srbije večeras su održani prosvjedi 1 od 5 milijuna, a središnji prosvjedni skup je zakazan za subotu u 15 sati ispred srbijanskog parlamenta u Beogradu i na njega su pozvani građani iz cijele zemlje.

Prosvjedi pod nazivom 1 od 5 milijuna na kojima se traži ostavka predsjednika Vučića i državnog vrha, sloboda medija i uvjeti za poštene izbore, traju od početka prosinca prošle godine.

Aleksandar Vučić, njegova Srpska napredna stranka i njihovi koalicijski partneri najavili su protuprosvjed u Beogradu za 19. travnja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.