Obavijesti

News

Komentari 79

Aleksandra Kolarić: Milanović je pokrao Komadinin program

Aleksandra Kolarić: Milanović je pokrao Komadinin program
1

SDP je uzdrman i izbacivanjima i raspuštanjima koje je radio Milanović. Drugačije, kritičko mišljenje rezultiralo je izbacivanjem te zato u stranci postoji strah, kaže

VIDEO

SDP nije sada u krizi, već je to duže vrijeme. Iz stranke je izbačena politika, nema rasprava, nema političkog programa već godinama, nema poslovnika ni pravilnika na koji djeluju stranačka tijela, rekla je Aleksandra Kolarić, komunikacijska stručnjakinja i bivša članica SDP-a za N1 televiziju. Dodala je da SDP vjerojatno i krši zakon jer ne postoji zapisnik sa stručnih tijela. 

- SDP je dodatno uzdrman izbacivanjima i raspuštanjima koje je radio Zoran Milanović. Drugačije, kritičko mišljenje rezultiralo je izbacivanjem te zato u stranci postoji strah - kazala je Kolarić. 

Kolarić smatra da Zoran Milanović konačno ima nekog ozbiljnog protukandidata, Zlatka Komadinu, dok je treći kandidat, Dušan Polovina Lungo, potpuni politički autsajder. 

- Promjene su se očito počele događati jer je takozvano stranačko plemstvo, kako to Milanović voli govoriti, prvi put u osam godina izgubilo većinu na odboru stranke. Treba gledati tko što govori, protivnici se nazivaju pudlicama, lešinarima, štakorima i vjevericama. Takva situacija je dehaminizirana, sljedeći korak je da je sve dozvoljeno - rekla je Kolarić.

Dodaje da treba gledati što su i Komadina i Milanović do sada činili. 

- Ako pobijedi Milanović će nastaviti kao i dosad, a Komadina iza sebe ima politiku okupljanja, čovjek je terena i ključna misao njegove kampanje je okupljanje - rekla je.

Navela je da ne sudjeluje u kampanji i ne savjetuje Komadinu, ali podržava promjene. 

- Komadinin program spominje dosta promjena i sličan je dokumentu koji sam ja radila pred nekoliko mjeseci. Milanovićev program je copy/paste. Kad se maknu floskule i neke filozofske rečenice vidi se da je sve ukradeno iz programa Zlatka Komadine. Misao po misao - tvrdi Kolarić.

Kolarić navodi da razlika između Milanovića i Komadine odražava ono što oni jesu. 

- Milanovića ne možemo ocjenjivati po riječima jer su se puno puta dokazale lažnima. On je vodio stranku na način "stranka to sam ja". Komadina iza sebe zaista ima politiku okupljanja, čovjek je terena i članstva. Milanović za sebe voli reći da je elita. Socijaldemokracija nema aristokraciju, ključna je jednakost. Poruka Zlatka Komadine je "SDP smo svi mi", a Zorana Milanovića "SDP, to sam ja" - smatra Kolarić.

Iako Zoran Milanović voli za sebe reći da je najbolja obrana protiv, kako on to naziva, desne revolucije, Kolarić navodi da je on dosad zaustavio HDZ tako da je izgubio pet izbora za redom, izgubio trećinu saborskih zastupnika. 

- Bez obzira na nedostatke koje Komadina ima, kao i svaki kandidat, donosi promjene i treba mu dati šansu - navodi Kolarić.

Smatra da su nerealna Milanovićeva obećanja da će Vlada uskoro pasti. 

- Vlada će prvu godinu sigurno izdržati. Što se tiče SDP-a, on mora djelovati proaktivno u Saboru, ali i na terenu. Ići među građane i nuditi konkretna rješenja, ali i otvoriti vrata ljudima izvan stranke - kazala je Kolarić.

Osvrnula se i na Milanovićevu izjavu da je SDP pomogao Rajku Ostojiću i da je stranka zaslužna za njegovu poziciju. 

- Imamo situaciju da predsjednik jedne stranke optužuje sam sebe da je kadrovirao. Mislim da toga nema nigdje - kazala je Kolarić.

Ona smatra da će natjecanje između Milanovića i Komadine biti žestoko, 'no dobro je dok se ne ide ispod koljena'. 

- S međusobnim kritiziranjem je trebalo prije početi. Da se prije razgovaralo o vlastitim nedostacima stranka bi se već prije počela mijenjati. Veliki iskorak je da sada obojica zagovaraju promjene, iako je Milanoviće plan prepisan - navela je Kolarić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...