Obavijesti

News

Komentari 44

Alkarskom vojvodi Ramljaku kazna zbog obiteljskog nasilja, upitan i njegov dolazak na Alku

Alkarskom vojvodi Ramljaku kazna zbog obiteljskog nasilja, upitan i njegov dolazak na Alku

Tri tjedna uoči alke, Časni sud poslao je Upravnom odboru Viteškog alkarskog društva sopis u kojem traže da se ispita sudjelovanje Boška Ramljaka u Sinjskoj alci ove godine, zbog nečasnog ponašanja

Boško Ramljak, alkarski vojvoda i savjetnik za sigurnost vlasnika splitskog škvera Tomislava Debeljaka, osuđen je na splitskom Prekršajnom sudu na dvije tisuće kuna kazne zbog psihičkog obiteljskog nasilja nad suprugom, piše Dalmatinski portal.

Splitska policija privela ga je prije mjesec dana zajedno s kćeri na Prekršajni sud zbog obiteljskog nasilja nakon svađe u obiteljskom stanu u Splitu. Prijavili su ih zbog prekršaja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, kažnjivog u rasponu od dvije tisuće kuna do 90 dana zatvora, javlja Dalmatinski portal. Sud je kćer oslobodio.

Alkarski vojvoda Boško Ramljak priveden zbog nasilja u obitelji
Alkarski vojvoda Boško Ramljak priveden zbog nasilja u obitelji

Ramljak je bio uhićen sat vremena, a to mu se računa kao dan zatvora pa je kazna na koncu 1.700 kuna. Sud ga je obavezao i na plaćanje 200 kuna troškova postupka. Na nepravomoćnu presudu Ramljak ima pravo žalbe.

Tri tjedna uoči alke, Časni sud poslao je Upravnom odboru Viteškog alkarskog društva sopis u kojem traže da se ispita sudjelovanje Boška Ramljaka u Sinjskoj alci ove godine, zbog nečasnog ponašanja. Zatražili su i očitovanje o vrijeđanju Časnog suda i Upravnog odbora te fizičkih prijetnji, medijskim napisima o nasiju u obitelji.

Predsjednik Upravnog odbora Stipe Jukić komentirao je da je čuo za dopis, ali da ga nije vidio, predsjednik Časnog suda Boško Vladović kaže da će riješiti sve unutar alkarske čete, dok Ramljak nema pojma o čemu se radi. Presudu Prekršajnog suda još nije dobio.