Obavijesti

News

Komentari 83

'Alternativci nemaju program, a sučeljavanje će biti medijsko'

'Alternativci nemaju program, a sučeljavanje će biti medijsko'
1

Imam dojam kao da sam na aktualnom prijepodnevu pa da me napada SDP ili Živi zid. Mnogi od njih se nisu pokazali u mandatu ovog Sabora. Ili su šutjeli ili prespavali, rekao je premijer Plenković

VIDEO

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Daruvaru je sa svojim timom predstavio program opcije "Odvažno za Hrvatsku" i komentirao poziv Mire Kovača na sučeljavanja pred članstvom stranke te što je dogovoreno na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Plenković je rekao da u ovom trenutku, po svim procjenama, nema dinamiziranja migracijskog kretanja, jer je ključ u čvrstom stavu nove grčke vlade da drži kontrolu svoje granice i spriječi nezakonite migracije.

- Što se tiče vojske, mi smo razgovarali o tome da u ovom trenutku hrvatska policija kontrolira našu granicu i da će sve druge službe , ako bude potrebno, u okviru sustava Domovinske sigurnosti biti u pripravnosti da pomognu - rekao je Plenković novinarima u Daruvaru uoči druženja s članovima HDZ-a  upitan o današnjoj sjednici VNS-a.     

Plenković je rekao  da u priopćenju sa sjednice VNS-u nisu eksplicitno spominjali vojsku. Smatra da je sve što je dosad poduzeto u vezi s migrantskom krizom i situacijom oko koronavirusa bilo pravodobno, učinkovito i transparentno.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On smatra da nema potrebe za dodatnim sučeljavanjem koje predlaže Miro Kovač. 

- Sučeljavanje će biti idući tjedan, želim da to bude medijski događaj, Kovač neka sa svojim timom vodi svoju kampanju, mi imamo svoju. Svi koji su u HDZ-u zainteresirani za naš program, mogu ga pročitati i čuti od nas. Opcija alternativaca za sada nema program, oni su alternativa bez programa, bit će dovoljno medijsko sučeljavanje - rekao je. 

Plenković potvrdio: S Kovačem će se sučeliti sljedeći tjedan
Plenković potvrdio: S Kovačem će se sučeliti sljedeći tjedan

Kovač je ranije prozvao Plenkovića da se veseli tuđoj bolesti, aludirajući na to što su Ivan Penava i Milijan Brkić imali zdravstvene probleme. 

- Nikakvo radovanje bilo čijoj bolesti. Djeluje mi da su argumenti koje iznose u kampanji, umjesto da doprinose koheziji stranke, više nalik ljudima koji se ne sjećaju u kojoj su Vladi bili, poput Tolušića koji se valjda tek sada probudio pa nije pratio što se radi po pitanju konvencije o sprječavanju nasilja nad ženama.

Mi kao demokršćanska stranka trebamo štititi demokršćanske vrijednosti, a to radiš tako da se suprotstaviš nasilnicima. Tada nije ništa rekao protiv Istanbulske konvencije, a najednom ima neke druge ideje. Neka vrati film i sjeti se gdje je sudjelovao. Isto vrijedi što se tiče varijanti otpora koalicijama s nacionalnim manjinama. Da nije bilo te većine, on ne bi bio ministar - rekao je Plenković.

Jedni imaju virus, drugi imaju migrante. Sve za rat u HDZ-u
Jedni imaju virus, drugi imaju migrante. Sve za rat u HDZ-u

Dodao je i kako Kovačev tim koristi retoriku oporbe. 

- Imam dojam kao da sam na aktualnom prijepodnevu pa da me napada SDP ili Živi zid. Mnogi od njih se nisu pokazali u mandatu ovog Sabora. Ili su šutjeli ili prespavali, nisu stali u obranu Vlade i HDZ-a i sada su se našli biti proaktivni i preprpošni. Djeluju mi deplasirano - rekao je Plenković i dodao da za njih neće biti sankcija. 

- Ovo je izborna kampanja i vrijeme da iz javnog prostora razgrnemo floskule, šuplje priče i ono što nema veze s onime što je platforma HDZ-a. Od njih nisam čuo niti jedan konkretan stav - poručio je. 

Brkić završio u Zaraznoj zbog upale pluća, bolestan i Penava
Brkić završio u Zaraznoj zbog upale pluća, bolestan  i Penava

- Ja ću sigurno pobijediti i biti predsjednik HDZ-a. Oni se ponašaju tako jer gledaju cijeli proces iz vlastitih ambicija. Ne možete imati vodstvo HDZ-a koje hoće vući u svom smjeru. U mojoj ekipi je tim ljudi koji su ime i prezime stekli samostalno, nitko nije kopija nekoga tko je kandidat za predsjednika stranke. Dijelimo zajednički smjer i zato želimo da vodstvo bude koherentno, a ne da imamo situaciju u kojoj imate nekoga tko će vam stalno ići u rikverc - rekao je premijer Plenković. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag