Obavijesti

News

Komentari 16

Amar Bukvić: Publika ne voli negativce, ali je meni to izazov

Amar Bukvić: Publika ne voli negativce, ali je meni to izazov
1

Amar Bukvić (32) brzo je postao prepoznatljiv u svijetu glume jer bilo u kazalištu, filmu ili u televizijskim serijama, uvijek do perfekcionizma iznosi lik koji je tumači

VIDEO

Glumac Amar Bukvić (32) brzo je postao prepoznatljiv u svijetu glume jer bilo u kazalištu, filmu ili u televizijskim serijama, uvijek do perfekcionizma iznosi lik koji je tumači te ih sa zadovoljstvom predstavlja publici. Kako je nedavno završilo snimanje “Zore dubrovačke“, ponovno kreće s intenzivnijim radom na kazališnim daskama. Nedavno je imao premijeru predstave “My Little Corner of the World” (prema Fassbinderovu “Južnjaku”) u kazalištu GDK Gavella. Uskoro počinje raditi i na predstavi Romeo i Julija u režiji Jagoša Markovića. Uz to, i ljeto će mu biti radno ­ na Dubrovačkim ljetnim igrama.

 
Express: U seriji ‘Stella’ glumili ste negativca. Je li vam draže i teže igrati, negativca ili pozitivca kao u ‘Zori dubrovačkoj’?

- ­Volim reći kako uloga uvijek ima više od podjele na ‘negativca ili pozitivca’. Uloga Borisa mi se od samog početka jako svidjela, ali opet moram pohvaliti cijeli kreativni tim, na čelu s Jelenom Veljačom i Brankom Ivandom, koji su je zaista vodili na način da je meni kao glumcu, iz dana u dan, bilo izazov stvarati. No s druge je strane uloga negativca, iako je publika najčešće ne voli, nosi sa sobom posebnu dozu intrige i drukčiju vrstu izazova.


Express: Rad na serijama često zna biti napornog i iscrpljujućeg tempa. Koje su njihove dobre strane?

- ­Dobre strane su sigurno odlična i uigrana ekipa, profesionalci na setu, ali sigurno i činjenica da svatko voli pošteno biti plaćen za posao koji obavlja. Naš posao s novim projektom uvijek kreće od nule, a sam početak kreiranja uloge uvijek u nama budi osjećaj kao da se tim poslom prije nismo bavili. To ima i jednu veliku prednost jer sam naviknuo da se jedino tako i dolazi do pravih rezultata.

Express: Često surađujete sa sestrom Aidom i ocem Amirom. Kako je glumiti i raditi u obiteljskim projektima?

- ­Već sam ranije spominjao kako smo mi smo jedna prava glumačka obitelj. To se ne vidi samo kad radimo na zajedničkim projektima nego i u naše slobodno vrijeme. Tijekom zajedničkog obiteljskog ručka kazališne teme su nekako uvijek najzastupljenije. A kako je raditi u obiteljskim projektima i koliko je kvalitetan naš odnos moglo se i vidjeti iz našeg zajedničkog projekta, predstave ‘Djeca sa CNN­-a’, koja je te premijerne godine nagrađena na svim kazališnim festivalima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u