Obavijesti

News

Komentari 213

Američki borbeni helikopteri na Plesu: Izgledaju zastrašujuće...

Američki borbeni helikopteri na Plesu: Izgledaju zastrašujuće...
11

Riječ je o borbenim AH-64 Apache helikopterima koji koriste modernu tehnologiju i širok spektar naoružanja u raznim borbenim misijama: 'Drago nam je da možemo Hrvatima pokazati kako oni izgledaju'

VIDEO

Skupina od sedam borbenih helikoptera tipa AC 64 Apache sletjeli su u srijedu u 91. Zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na Plesu u sklopu bilateralne vojne suradnje, a obišli su ih ministar obrane Damir Krstičević i američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:50

Nakon obilaska helikoptera, Krstičević je izjavio da su SAD ključni partner i saveznik Hrvatske na području obrane, a slijetanje američkih helikoptera u sklopu njihova putovanja prema zrakoplovnoj bazi u Grčkoj je potvrda toga prijateljstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naglasio je kako je Hrvatska vojska u procesu prelaska na zapadnu tehnologiju, pa je posjet američkih helikoptera prilika da se naši piloti i osoblje bolje upoznaju s njom.

Riječ je o borbenim AH-64 Apache helikopterima koji koriste modernu tehnologiju i širok spektar naoružanja u raznim borbenim misijama.

Krstičević je podsjetio da je Hrvatska uvela u uporabu helikoptere Kiowa Warrior američke proizvodnje, a od 2020. u uporabu će ući prva dva helikoptera Blackhawk koje su SAD donirale Hrvatskoj. To je dobro za naše pilote i tehničare, dodao je.

Američki veleposlanik zahvalio je Hrvatskoj na gostoprimstvu izrazivši zadovoljstvo što su se američki helikopteri zaustavili u Hrvatskoj na putu u Grčku.

- Drago nam je da možemo Hrvatima pokazati kako oni izgledaju - rekao je Kohorst.

Također je pohvalio vojnu suradnju SAD-a s Hrvatskom, koju smatraju snažnim partnerom.

Novinari su pitali hrvatskog ministra kada će biti potpisan ugovor između Hrvatske i Izraela o kupnji rabljenih zrakoplova F 16, a Krstičević je odgovorio kako radne skupine predano rade na ugovoru.

- Sve treba dobro analizirati i napraviti dobar ugovor. Kad se zatvori taj proces, onda će se ugovor potpisati, a bitno je da struka sve raščlani - kazao je.

Upitan ima li kakvih problema Krstičević je ustvrdio kako nema problema, a plan je da 2020., kada Hrvatska bude predsjedala EU-om, prva dva takva zrakoplova polete s našim pilotima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 213
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a