News

Komentari 2

Američki ministri i zastupnici pozitivni na covid nakon gala večere: Biden nije bio tamo

Američki ministri i zastupnici pozitivni na covid nakon gala večere: Biden nije bio tamo

Oboje ministara u kabinetu Joea Bidena sudjelovalo je u subotu na godišnjoj večeri Gridiron Cluba, prigodi da se političko-medijska elita Washingtona vježba u samokritici

Covid-19 je nepozvan došao na jednu od najuglednijih večera u američkom glavnom gradu proteklog vikenda, pošto su mnogi zastupnici i novinari koji su u njoj sudjelovali, u srijedu bili pozitivni na testiranju.

U razmaku od nekoliko sati američki ministar pravosuđa Merrick Garland i ministrica trgovine Gina Raimondo objavili su da su pozitivni na covid-19.

Oboje ministara u kabinetu Joea Bidena sudjelovalo je u subotu na godišnjoj večeri Gridiron Cluba, prigodi da se političko-medijska elita Washingtona vježba u samokritici.

Gridiron Club je najstarija i veoma ugledna novinarska organizacija u Washingtonu, glavnom gradu Sjedinjenih Država.

I utjecajni demokratski zastupnik Adam Schiff, prisutan na tom uvaženom skupu, objavio je u utorak da je pozitivan na covid.

Joe Biden, predsjednik koji će uskoro proslaviti 80. rođendan, nije bio na večeri pa nije na popisu kontakata. Stanar Bijele kuće koji je ovih dana sudjelovao na nizu događaja u krcatim dvoranama, gdje su rijetki uzvanici nosili masku, primio je u ponedjeljak obavijest o negativnom nalazu testa, priopćio je predsjednikov ured.

Demokratski čelnik je nedavno primio 4. dozu cjepiva protiv covida.

No ime njegove potpredsjednice Kamala Harris navodi se među kontaktima, jer je njezin direktor komunikacija Jamal Simmons bio pozitivan. Kamala Harris će "poštovati preporuke zdravstvenih vlasti" i "održavat će svoje javne nastupe", rekla je njezina glasnogovornica.

Najčitaniji članci