Obavijesti

News

Komentari 95

Amerika zaprijetila Rusiji: 'Ako dođe do napada na teritorij NATO-a snosit ćete posljedice!'

Amerika zaprijetila Rusiji: 'Ako dođe do napada na teritorij NATO-a snosit ćete posljedice!'
1

Ako dođe do vojnog napada na teritorij NATO-a, to bi uzrokovalo pozivanje na članak 5, a mi bismo na njega odgovorili punim snagama NATO saveza - rekao je savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan

Ranije ovog tjedna Rusija je iznijela nepotkrijepljenu tvrdnju da se biološko oružje razvija u laboratorijima u Ukrajini uz potporu SAD-a. Odmah nakon Ukrajina i SAD su to odbacili te naveli kao cilj opravdati moguću rusku upotrebu kemijskog oružja u Ukrajini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Cijelu priču i tenzije dodatno je uzdrmala bespilotna letjelica koja je završila u Zagrebu na Jarunu, odmah uz studentski dom Stjepana Radića, a na svu sreću nitko nije nastradao.

- Ako dođe do vojnog napada na teritorij NATO-a, to bi uzrokovalo pozivanje na članak 5, a mi bismo na njega odgovorili punim snagama NATO saveza - rekao je savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan za CBS.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Ova izjava dolazi svega nekoliko sati nakon što su ruske snage ispalile 30 projektila na bazu koju je koristio NATO samo 24 kilometra od poljske granice - i teritorija NATO-a.