News

Komentari 38

Analitičar HDZ-a ima krivca: 'Dogodio nam se crni labud!'

Analitičar HDZ-a ima krivca: 'Dogodio nam se crni labud!'

Dogodio se neki odmak od uobičajene pogreške, a što se dogodilo, to ćemo istražiti. Znam što se dogodilo, ali da bih mogao potvrditi hipotezu, moram je i dokazati, rekao je Kopal.

Robert Kopal bio je voditelj HDZ-ove kampanje i rekao je da je ona bila dobra te da sa strane HDZ-a nije učinjena pogreška. Ipak, nije zadovoljan s osvojena četiri mandata, jer su iz HDZ-a očekivali da će osvojiti pet, javlja N1.

- Dogodilo se što se rijetko događa, a to je crni labud. To kad se dogodi, ljudi traže kojekakva rješenja zašto se to dogodilo, obzirom na odstupanje od istraživanja. Oko 90 do 95 posto naših istraživanja se poklapalo s ovim rezultatima. Kad se pogleda Europu, događa se puno teško predvidljivih stvari. HDZ-u se to nažalost dogodilo, glasovi su se disperzirali na jako puno fronti. Bile su 33 liste, izlaznost koja je 20 posto nadmašila izlaznost 2013. - rekao je Kopal.

Zatim je pokušao objasniti što je to 'crni labud'.

- S naše strane je napravljeno ama baš sve, ali postoje i crni labudovi. Tjedan dana nam treba da to sve analiziramo - rekao je Kopal.

- Dogodio se neki odmak od uobičajene pogreške, a što se dogodilo, to ćemo istražiti. Znam što se dogodilo, ali da bih mogao potvrditi hipotezu, moram je i dokazati. Bilo bi neodgovorno od mene reći što je, a da ne mogu dokazati - rekao je Kopal.

Reakcije iz HDZ-a pogledajte OVDJE.