News

Komentari 35

Anketa pokazala: 3,3 milijuna Austrijanaca ići će na more...

Anketa pokazala: 3,3 milijuna Austrijanaca ići će na more...

Od 16. lipnja Austrijanci će smjeti putovati u 31 zemlju Europe, među kojima je i Italija te se na povratku u svoju zemlju ne moraju testirati na koronu

Austrijanci su napravili anketu koja je pokazala kako će njih 3,3 milijuna, odnosno 38% posto stanovništva, ići na more. Najviše njih iz Vorarlberga jer se tamo čak 64 posto ljudi izjasnilo kako planira ići na odmor u inozemstvo.

POGLEDAJTE VIDEO: Kod nas ljetuju već 40 godina

Koliko će ih točno od tog broja doći u Hrvatsku ne zna se, ali činjenica je da smo mi Austrijancima druga najomiljenija destinacija. Osim u Hrvatsku veliki dio njih će ići u Grčku.

U ponedjeljak bi njihov avioprijevoznik Austrian Airlines trebao krenuti u 36 destinacije, uglavnom u Europi, a od 1. srpnja letovi bi trebali krenuti i prema dalekim destinacijama poput Bangkoka, Chicaga ili New Yorka. U tekstu OE24 se navodi kako od 16. lipnja Austrijanci smiju putovati u 31 zemlju Europe, među kojima je i Italija te da na povratku u svoju zemlju ne moraju testirati na koronu.

Ipak, navode kako se u slučaju naglog pogoršanja epidemiološke situacije opet mogu zatvoriti granice. Austrijanci i dalje neće smjeti putovati u Švedsku, Španjolsku, Portugal i Veliku Britaniju. Španjolska granica se za njih otvara 1. srpnja, a za ostale se zemlje još ne zna. U članku se napominje da si svi oni koji će putovati zrakoplovom uzmu malo više vremena jer će ukrcaj dulje trajati te ih se upozorava da je nošenje maski u zrakoplovima obavezno.  

Najčitaniji članci