Obavijesti

News

Komentari 192

Rusi upozorili Kijev: Uporaba sile vodi do građanskog rata

Rusi upozorili Kijev: Uporaba sile vodi do građanskog rata
14

Zbog stanja na istoku zemlje u parlamentu u Kijevu su se potukli zastupnici. Nacionalisti su napali šefa komunističke partije. Sjednica je prekinuta na 10 minuta

VIDEO

Rusko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je Kijev kako će upotreba sile u ukrajinskoj istočnoj regiji dovesti do građanskog rata dok ukrajinska vlada pokušava vratiti kontrolu u tri grada. Zabrinuti su zbog izvješća da su u tijeku uhićenja prosvjednika koji su u administrativnim zgradama u Donjecku.

- Tražimo trenutačni prekid svih vojnih priprema - piše na službenim stranicama. Ipak, ministar unutarnjih poslova

Pokretanje videa...

24sata TV VIDEO

Antiteroristička akcija: Uhitili najmanje 70 ljudi

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je antiterorističku akciju u gradu Harkivu na istoku zemlje. Uhitili su najmanje 70 ljudi, a ministar Arsen Avakov je objavio kako su policajci oslobodili zgradu regionalne uprave koju su ranije zauzeli proruski aktivisti. Centar grada je i dalje blokiran, javlja RT.

VIDEO

Podsjetimo, proruski prosvjednici su zadnja dva dana u gradovima na istoku Ukrajine Donjecku, Harkivu i Luganjsku izazvali nemire i tražili su odcjepljenje. Zauzeli su većinu zgrada uprave. U Donjecku su čak proglasili nezavisnost i najavili su da će u svibnju održati referendum po uzoru na Krim . Također su pozvali Rusiju da pošalje svoje vojne jedinice te da ih zaštite. Ukrajina je pak u sva tri grada poslala snage sigurnosti.

Amerika za nemire proziva Rusiju. Američki tajnik John Kerry i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov su razgovarali telefonom i Kerry je Lavrovu poručio će Rusija za eventualno miješanje u Ukrajinu snositi posljedice.

"Ista taktika kao i na Krimu"

Vitalij Kličko, bivši boksač i ukrajinski političar rekao je kako je situacija na istoku Ukrajine ista kao što je bila na Krimu. Smatra da Rusi koriste istu strategiju. Vjeruje i da je riječ o ruskoj invaziji te da Rusija sada želi zauzeti i Donjeck, Luganjsk i Harkiv.

Podsjetimo, i na Krimu su ljudi u neidentificiranim uniformama, za koje se odmah pretpostavilo da su Rusi, zauzimali vojne baze i zgrade uprave. To je na kraju dovelo do aneksije Krima od strane Rusije.

Potukli se zastupnici u Kijevu

Pokretanje videa...

Reuters VIDEO

U ukrajinskom parlamentu u Kijevu u utorak su se potukli zastupnici. Petro Simonenko , šef komunističke partije je govorio o neredima na istoku zemlje te je rekao kako su ukrajinski nacionalist krivi za destabilizaciju stanja. U tom trenutku napala su ga dvojica članova ultranacionalističke stranke Svoboda . Sjednica parlamenta zbog tučnjave bila je prekinuta na deset minuta, piše Bild.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori