Obavijesti

News

Komentari 3

Anušić: Cilj nam je ponoviti rezultat izbora iz 2016. godine

Anušić: Cilj nam je ponoviti rezultat izbora iz 2016. godine
1

Dodao je kako tržnica nije slučajno odabrana jer je u vrijeme koronakrize upravo iz te županije upućena inicijativa da se tržnice otvore kako bi brojni OPG-ovi moglo nesmetano funkcionirati

VIDEO

HDZ-ov nositelj izborne liste u 4. izbornoj jedinici, osječko-baranjski župan Ivan Anušić u četvrtak je poručio kako je cilj ponoviti izborni rezultat iz 2016. godine kada su osvojili šest mandata, a potrudit će se osvojiti i sedmi mandat.

U izjavi novinarima na glavnoj osječkoj gradskoj tržnici, gdje su se HDZ-ovi kandidati družili s građanima, Anušić je kao argument naveo je da su Županija i Vlada puno učinili za ovaj dio Hrvatske, posebice kroz projekt „Slavonija, Baranja i Srijem“.

Dodao je kako tržnica nije slučajno odabrana jer je u vrijeme koronakrize upravo iz te županije upućena inicijativa da se tržnice otvore kako bi brojni OPG-ovi moglo nesmetano funkcionirati.

Za koga ćete glasati? Ovo je popis svih kandidata za Sabor
Za koga ćete glasati? Ovo je popis svih kandidata za Sabor

- Oni su budućnost poljoprivrede i razvoja županije i trebamo ih poticati. Županija ima niz mjera kako bismo im pomogli zbog problema koje je prouzročila pandemija. Sve je spremno za početak izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće čija će izgradnja početi ove godine. Zbog nekih tehničkih problema u slaganju sustava financiranja i koronakrize kasnimo oko šest mjeseci, ali uvjeren sam da će Centar biti završen iduće godine - rekao je.

Komentirajući to što Miroslav Škoro ipak nije nositelj liste Domovinskog pokreta u ovoj izbornoj jedinici već je to njegova sestra Vesna Vučemilović, Anušić je odgovorio kako se nadao kako će na listama drugih stranaka biti najjači kandidati.

- Škoro je otišao u 2. izbornu jedinicu, to je njegova odluka i mislim da njega treba pitati zašto nije ovdje nositelj liste Domovinskog pokreta. Ovdje će njegova sestra biti nositeljica liste i nadam se da ću imati priliku s njom razgovarati o projektima te kako vidi Slavoniju i Hrvatsku u budućnosti - dodao je Anušić.

HDZ neće uzimati donacije od tvrtki koje su dobivale pomoć
HDZ neće uzimati donacije od tvrtki koje su dobivale pomoć

Salapićeva kandidatura ne bi donijela nikakvu dodanu vrijednost

Pojasnio je i zašto nije htio prihvatiti da jedan od kandidata na listi u 4. izbornoj jedinici bude HDSSB-ovac Josip Salapić kazavši kako je procijenio da u ovom trenutku njegova kandidatura HDZ-u u ovoj izbornoj jedinici „ne bi donijela nikakvu dodanu vrijednost“ te bi možda dovela „do svojevrsnog protesta članova i birača HDZ-a“ na ovom području.

Na upit na koji se način kao kandidat u 4. izbornoj jedinici uklapa Zagrepčanin Marko Pavić, ministar Regionalnog razvoja i fondova EU, Anušić je odgovorio da se „uklapa vrlo dobro“ jer je Pavićevo Ministarstvo nositelj svih aktivnosti koje se provode kroz projekt „Slavonija, Baranja i Srijem“.

'Tuđman je zacrtao put razvoja Hrvatske kao slobodne zemlje'
'Tuđman je zacrtao put razvoja Hrvatske kao slobodne zemlje'

Pavić je istaknuo kako je Projekt 'Slavonija, Baranja i Srijem'  ostavština ove Vlade i da stoga traže "potporu građana za njegovo 'drugo poluvrijeme' kako bi ga dodatno proširili i osigurali sredstva za razvoj ovoga područja“. Po njegovim riječima do sada je iz tog projekta ugovoreno ukupno 12,5 milijardi kuna, a 4,5 milijarde kuna isplaćeno.

- Upoznao sam Slavoniju kada smo pripremali projekt 'Zaželi-zapošljavanje žena' i sada tražimo potporu za drugi mandat kako bismo nastavili taj projekt kojeg je Europska komisija ocijenila kao jedan od najuspješnijih regionalnih projekata u EU. Poruka Vlade i premijera je da iskustvo i dobru sinergiju koju smo do sada imali između nacionalne, regionalne i lokalne vlasti osiguramo i ubuduće i pokažemo građanima da im možemo osigurati bolji život u ovom dijelu Hrvatske - zaključio je Pavić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"