Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
37 komentara

April ima cerebralnu paralizu, u potrazi sudjeluje čovjek iz BiH

Među desecima volontera koji traže April po okolnim šumama je i Eddie Hrustanović podrijetlom iz BiH. U srijedu je objavljeno da djevojčica (5) ima cerebralnu paralizu

Facebook
Foto: Facebook

April Jones (5) iz velškoga Machynlletha boluje od cerebralne paralize i sindroma iritabilnog želuca te joj je potrebna neprestana medicinska njega, objavio je u srijedu Daily Mail.

Djevojčica je oteta u ponedjeljak navečer oko 19 sati i od tada joj se gubi svaki trag. Prema riječima policije, odvezena je u kombiju u nepoznatom pravcu. Svakim satom povećava se strah da djevojčicu neće pronaći živu.

Stanovnici Machynlletha uključili su se u potragu za malenom April, među njima je i Bosanac Eddie Hrustanović. Policija iz ovog mjesta je pohvalila napore mještana u potrazi za djevojčicom. Među desecima volontera koji traže April po okolnim šumama je i Hrustanović koji radi u gradskom vijeću i zaposlenik je Kraljevskih zračnih snaga.

Preživio rat

- Vidio sam detalje o nestanku April na Facebooku i pratio razvoj događaja na BBC-ju. Ujutro sam dobio e-mail od gradskog vijeća u kojem se navodi da policija traži volontere koji bi pomogli u traženju djevojčice. Prijavio sam se bez razmišljanja - kaže Hrustanović za BBC. Ovaj 35-godišnjak je i sam otac dvoipolgodišnje djevojčice i krenuo je u potragu od gradskog centra prema okolnim brdima.

Ja sam iz Bosne i tamo sam preživio rat. Bio sam prevoditelj za UN i NATO tijekom rata tako da dobro znam vrijednost nečijeg života. Osjetio sam da moram biti ovdje i pomoći. To je moja dužnost - kaže Hrustanović.

Veliki broj građana

Glasnogovornik jedne od službi koja je uključena u potragu zahvaljuje svim volonterima koji su dali podršku u potrazi, ali i moli ih da ovakve stvari prepuste iskusnim osobama i timovima koji su trenirani za traženje nestalih osoba.

- Ljudi trebaju znati kako je ovo ruralni predio i da su uvjeti za potragu veoma ograničeni. Vrijeme prekjučer nije bilo baš pogodno za potragu. Gradić je pod vodom i nema potrebe da riskiramo dodatne živote. Osim što su policajci i članovi timova za potragu u opasnosti, mnogo smo zabrinuti i za veliki broj građana koji su krenuli u potragu za April - kazao je Supt John.

Policija je uhitila 46-godišnjeg Marka Bridgera za kojeg se sumnja da je povezan s otmicom. Bivši vojnik (46) uhićen je u utorak poslijepodne, a policija ga još ispituje. Službenici su otkrili da je u trenutku uhićenja na sebi imao zelenu jaknu i maskirne hlače.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message