Obavijesti

News

Komentari 37

April ima cerebralnu paralizu, u potrazi sudjeluje čovjek iz BiH

April ima cerebralnu paralizu, u potrazi sudjeluje čovjek iz BiH
7

Među desecima volontera koji traže April po okolnim šumama je i Eddie Hrustanović podrijetlom iz BiH. U srijedu je objavljeno da djevojčica (5) ima cerebralnu paralizu

VIDEO

April Jones (5) iz velškoga Machynlletha boluje od cerebralne paralize i sindroma iritabilnog želuca te joj je potrebna neprestana medicinska njega, objavio je u srijedu Daily Mail.

Djevojčica je oteta u ponedjeljak navečer oko 19 sati i od tada joj se gubi svaki trag. Prema riječima policije, odvezena je u kombiju u nepoznatom pravcu. Svakim satom povećava se strah da djevojčicu neće pronaći živu.

Stanovnici Machynlletha uključili su se u potragu za malenom April, među njima je i Bosanac Eddie Hrustanović. Policija iz ovog mjesta je pohvalila napore mještana u potrazi za djevojčicom. Među desecima volontera koji traže April po okolnim šumama je i Hrustanović koji radi u gradskom vijeću i zaposlenik je Kraljevskih zračnih snaga.

Preživio rat

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vidio sam detalje o nestanku April na Facebooku i pratio razvoj događaja na BBC-ju. Ujutro sam dobio e-mail od gradskog vijeća u kojem se navodi da policija traži volontere koji bi pomogli u traženju djevojčice. Prijavio sam se bez razmišljanja - kaže Hrustanović za BBC. Ovaj 35-godišnjak je i sam otac dvoipolgodišnje djevojčice i krenuo je u potragu od gradskog centra prema okolnim brdima.

Ja sam iz Bosne i tamo sam preživio rat. Bio sam prevoditelj za UN i NATO tijekom rata tako da dobro znam vrijednost nečijeg života. Osjetio sam da moram biti ovdje i pomoći. To je moja dužnost - kaže Hrustanović.

Veliki broj građana

Glasnogovornik jedne od službi koja je uključena u potragu zahvaljuje svim volonterima koji su dali podršku u potrazi, ali i moli ih da ovakve stvari prepuste iskusnim osobama i timovima koji su trenirani za traženje nestalih osoba.

- Ljudi trebaju znati kako je ovo ruralni predio i da su uvjeti za potragu veoma ograničeni. Vrijeme prekjučer nije bilo baš pogodno za potragu. Gradić je pod vodom i nema potrebe da riskiramo dodatne živote. Osim što su policajci i članovi timova za potragu u opasnosti, mnogo smo zabrinuti i za veliki broj građana koji su krenuli u potragu za April - kazao je Supt John.

Policija je uhitila 46-godišnjeg Marka Bridgera za kojeg se sumnja da je povezan s otmicom. Bivši vojnik (46) uhićen je u utorak poslijepodne, a policija ga još ispituje. Službenici su otkrili da je u trenutku uhićenja na sebi imao zelenu jaknu i maskirne hlače.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag