Obavijesti

News

Komentari 36

Atentatori pratili Pukanića ispred stana Stipe Mesića

Atentatori pratili Pukanića ispred stana Stipe Mesića
26

BALKAN EXPRESS: Luka i Robert Matanić, Amir Mafalani, te bjegunci Ž. Milovanović i B. Gudurić, osumnjičeni su za ubojstvo Pukanića i Franjića

VIDEO

Policija je podnijela kaznene prijave protiv petorice ljudi zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, rečeno je u petak u Ravnateljstvu policije. Od te petorice, dvojica su još u bijegu. Kako neslužbeno doznajemo, istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu privedeni su trojica Hrvata: Robert Matanić (30), njegov bratić Luka (24) Matanić i Amir Mafalani (26); dok su još dvojica u bijegu - Željko Milovanović (43), koji ima hrvatsko i bosansko državljanstvo i Srbin Bojan Gudurić (27). Policija je za njima izdala tjeralicu.
Još dvojicu Crnogorca Slobodana Đurovića (54) i Srbina Milenka Kuzmanovića (24), koje su u četvrtak uhitili u Spačvi, nedaleko granice sa Srbijom, terete za pomaganje ubojicama nakon počinjenog zločina. Đuranovića i Kuzmanovića uhitili su zajedno s bratićima Lukom i Robertom Matanović, koje kako doznajemo sumnjiče direktno za ubojstvo Pukanića i Franjića. Kako su izvjestili na pressici, prijavljene osobe su duže vrijeme motrile Pukanićev stan u Ilici, koji je svega 100-tinjak metara udaljen od stana predsjednika Stjepana Mesića, kao i zgradu Nacionala u Palmotićevoj ulici, a čak su u blizini unajmili stan. Kako doznajemo, Milovanović je vojno osposobljen te je navodno upravo on pratio Pukanićeva kretanja toga dana. Na dan ubojstva, jedan je od počinitelja dovezao skuter s eksplozivom u dvorište Nacionala i ostavio ga kraj Pukanićevog Lexusa. Cijeli dan su iz unajmljenog stana motrili dvorište, a kada su Pukanić i Franjić došli do automobila aktivirali su eksploziv. Policija još ne zna tko je u dvorište Nacionala dovezao skuter, kao ni tko je osoba s fotorobota. Elvisa Hadžića (35) kojeg je u četvrtak uhitila BiH policija u Velikoj Kladuši, a za kojeg se sumnjalo da je lice s fotorobota, naša policija 'ne dovodi u direktnu vezu s ubojstvima u Zagrebu'.
Krunoslav Borovec, načelnik ureda Ravnateljstva policije, Slobodan Šašić, zamjenik ravnatelja USKOK-a i Boris Spudić, prvi čovjek krim-policije nisu rekli ništa o motivima, o potencijalnom naručitelju kao ni o eventualnoj nagradi koju su ubojice primile za izvršen zločin. Konstantno su podsjećali kako je tek završen elementarni, zakonom propisani dio istrage koji je vremenski ograničen na maksimalno 48 sati, te da je veliki dio posla tek pred njima. Šašić je rekao kako će USKOK još večeras podnijeti istražni zahtjev i prijedlog za pritvor uhićenima. Na novinarsko pitanje da li je, ili će možda tek netko od uhićenih zatražiti status zaštićenog svjedoka ili pokajnika, Borovec je rekao kako je 'bespredmetno komentirati', no Šašić je rekao kako svi osumnjičeni tijekom cijelog postupka mogu zatražiti taj status.
- Nemamo niti jednu osobu koja bi zatražila takav status - rekao je Šašić. Policija nema dokaza o mogućoj vezi ubojstva Andrijana Čupića koji je u četvrtak ubijen na zagrebačkoj Savici sa ubojstvom Ive Pukanića. Isto tako nemaju ni dokaza o tome da su napadači na Pukanića iz travnja ove godine i njegove ubojice povezani ili možda čak i iste osobe.
Sve policajce koji su sudjelovali u operativnoj akciji 'Balkan Express' ministar unutarnjih poslova, Tomislav Karamarko će nagraditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"