Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Australija: Isti muškarac oplodio trideset lezbijki

Majke su organizirale piknik sa svojom djecom u Australiji, jer ih je bilo strah da bi se mogla međusobno spojiti ne znajući da su u rodu

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
0 komentara

Nereguliranje donacija sperme dovelo je do neobičnih situacija, u kojima se djeca lezbijki mogu naći u incestu. Australski stručnjak za reproduktivnu tehnologiju Andrew Dutney rekao je da je postojao slučaj u kojem je 30 lezbijki oplođeno spermom istog čovjeka. Majke su zatim organizirale piknik sa svom djecom jer ih je bilo strah da bi se mogla međusobno spojiti ne znajući da su u rodu. U drugom je slučaju 29 lezbijki oplođeno spermom jednog čovjeka, a sve su one živjele u Adelaideu u Australiji.
Djeca nisu znala tko su im polubraća i polusestre pa je postojala zabrinutost da bi, u velikom gradu poput Adelaidea, mogli slučajno počiniti incest. U sjevernoj Australiji je postala praksa da se identificiraju donatori sperme, što je samo spriječilo velik broj donatora da doniraju u reproduktivnim klinikama i doniraju na drugi način. Mnoge žene koje prirodnim putem ne mogu zatrudnjeti traže pomoć drugdje, od prijatelja, na internetu. Doktor Dutney, bivši predsjednik Sjevernoaustralskog vijeća za reproduktivnu tehnologiju i profesor na Teološkom fakultetu, rekao je kako su sve regulacije pogrešne i kako ih treba sve ukinuti i pustiti reproduktivne medicinske odjele da se usklade s etičkim smjernicama. Iznio je primjer vrlo darežljivog donatora kako bi istaknuo da ljudi, kada nemaju pristup reproduktivnoj tehnologiji, traže pomoć i stvaraju djecu izvan sustava.

Možda vas zanima i ovo:
Message