News

Komentari 11

Australija se mjesecima bori s najezdom miševa: 'Ne mogu ni spavati, posvuda ih čujem!'

Australija se mjesecima bori s najezdom miševa: 'Ne mogu ni spavati, posvuda ih čujem!'

Najezda je započela nakon velikih količina kiša koje su iznenadile cijelu zemlju. Vlažno i kišno vrijeme pogodovalo je poljoprivrednicima koji su se susreli s jednim od najvećih uroda u zemlji

Australija je na udaru "Hitchcockovske invazije" - najezde milijuna miševa koji Australcima već nekoliko mjeseci zagorčavaju život.

Kako prenosi Reuters, miševi uništavaju usjeve, jedu hranu, a stanovnici ih više nigdje ne mogu izbjeći.

POGLEDAJTE VIDEO: Australija na udaru najezde miševa

Već mjesecima stanovnici Sydneyja ne mogu mirno spavati zbog cijele kolonije ovih glodavaca koji svakodnevno marširaju po gradu. Najezda je započela nakon velikih količina kiša koje su iznenadile cijelu zemlju. Vlažno i kišno vrijeme pogodovalo je poljoprivrednicima koji su se susreli s jednim od najvećih uroda u zemlji. No, nažalost, taj im je urod brzo uništen zbog ovih glodavaca.

Mice infestation in Gilgandra

Posao poljoprivrednika u toj zemlji sveo se na postavljanje zamki i uklanjanje uginulih miševa.

Jedan od farmera koji se već mjesecima muči s ovom najezdom jest Kodi Brady. Na njegovoj farmi sjeverno od Sydneya, Brady već ima jutarnji ritual prije posla - čišćenje mrtvih miševa.

Dead mice killed on the property of local resident Kodi Brady are seen in Coonabarabran

- Ovo ne utječe dobro na moje mentalno zdravlje. Noćima ne mogu spavati, paranoičan sam i čini mi se kao da ih čujem u zidovima i na krovu - rekao je Brady. 

Najčitaniji članci