Obavijesti

News

Komentari 3

Austrija zaposlila 500 contact-tracera, plaća 1.831 euro bruto

Austrija zaposlila 500 contact-tracera, plaća 1.831 euro bruto

Austrija je na 3.614 oboljelih dnevno, prognoza austrijskog kancelara Sebastiana Kurza od 6.000 dnevno zaraženih izgledna je do kraja mjeseca

VIDEO

Austrija je zaposlila 500 contact-tracera, a njihova bruto plaća za puno radno vrijeme iznosi 1.831 euro. Telefonski broj za savjete vezane uz korona virus glasi 1450. Nakon što smo ga isprobali nekoliko puta uvjerili smo se kako je njegova dostupnost odlična, a čekanje do javljanja operatera jako kratko.

Ukoliko sjednete za stol u nekom restoranu ili baru također ste obvezni ostaviti osobne podatke za contact- tracing. Možete ih ispuniti olovkom na papiru ili skenirati QR -kod te ih ispuniti online. Austrijska vlada nastoji učiniti sve da ne dođe do drugog lock downa i samim time do ekonomskog kraha.

Studenti sada uče u crkvi jer na Bečkom sveučilištu nema mjesta
Studenti sada uče u crkvi jer na Bečkom sveučilištu nema mjesta

Prema izvješćima od danas, u posljednja 24 sata u Austriji su zabilježena 3.614 nova slučaja oboljelih od korona virusa. To je ujedno i najveći broj zabilježen do sada, a brojke su se u samo jednom danu povećale za 1.000. Među devet saveznih država najveći broj novozaraženih je u Beču, njih 970, a najmanje u Koruškoj, njih 84.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dosad 965 umrlih od korone

 U Austriji su trenutno 25.825 aktivna slučaja COVIDa-19, a sveukupno je oboljelo 78.029 ljudi. Preminulo ih je 965, a 56.791 se oporavilo. Trenutno su hospitalizirane 1.177 osobe, od kojih je 175 na odjelima intenzivne njege.

Kancelar Sebastian Kurz je u utorak upozorio kako bi prema statistikama rasta brojke oboljelih na dnevnoj bazi u prosincu mogle doseći 6 tisuća. No, samo od utorka se broj oboljelih na dnevno bazi povećao za duplo. Ukoliko nastavi tim tempom brojka od 6 tisuća oboljelih bi mogla biti dosegnuta do kraja listopada.

Traje 30 sekundi: Isprobali smo korona test grgljanjem u Beču
Traje 30 sekundi: Isprobali smo korona test grgljanjem u Beču

Kurz po uzoru na druge zemlje Europe nije isključio drugi lock down. Pozvao je sve građane da reduciraju fizički kontakt. Komentirao je i situaciju u medicinskim ustanovama rekavši kako ''niti jedna vlada na svijetu ne bi smjela dopustiti da ljudi u hitnim zdravstvenim situacijama nemaju liječničku pomoć". No, naglasio je kako je i to jako fragilno.

- Svi koji kažu da još uvijek nemamo problema u našim bolnicama danas su u pravu, ali s naglaskom na danas – rekao je Kurz upozorivši da se situacija može promijeniti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a