News

Komentari 6

Austrijski ministar zdravstva dao ostavku: 'Nisam dobro'

Austrijski ministar zdravstva dao ostavku: 'Nisam dobro'

Rudolf Anschober dao je ostavku na mjesto austrijskog ministra zdravstva zbog zdravstvenih problema. Češka je od panedmije promjenila četvero

Već tjednima ne mogu dati najbolje od sebe. Prije mjesec dana završio sam u bolnici, kolabirao sam. To se ponovilo i prije tjedan dana. Povećan mi je krvni tlak, šećer u krvi i ne osjećam se dobro i snažno za ovaj posao - rekao je Rudolf Anschober, sad već bivši ministar zdravstva. 

Nakon 14 mjeseci korona virusa i isto toliko od početka njegovog mandata, predstavnik Zelenih je dao ostavku.

- Nitko se ne smije sramiti svojih bolesti. Austrija u ovim kritičnim trenutcima treba Ministra koji je potpuno zdrav i fit. To nisam ja, a zemlja u pandemiji ne može čekati moj oporavak - rekao je Anschober.

Dodao je da je jučer bio u Briselu i vidio kako je većina zemalja promijenila nekoliko ministara zdravlja od početka pandemije.

- U Češkoj je četvrti ministar zdravlja preuzeo svoju funkciju.

Naglasio je kako je njegovo ministarstvo radilo kao tim. On je imao zadatak ne samo upoznati se sa Ministarstvom zdravlja već i sa pandemijom koja je bila apsolutno svima nepoznata.Rekao je i da su trebali donijeti jako puno političkih odluka, te da za greške u pandemiji nitko ne odgovara jer je ovo nepoznata situacija. Naglasio je i da unatoč tome sto su u pandemiji napravljene mnoge greške, donesene i dobre odluke poput testova i regionalnih mjera zaštite od sirenja korona virusa.

- Problemi koji dolaze su oni koji dolaze s mutacijama. Također ne znamo kakve su sve posljedice koje dolaze za one koji su bili pogođeni, bilo da je to pandemijom ili mjerama koje su donesene u njezinom sprečavanju - kaže Anschober.

Više od dva milijuna Austrijanaca je cijepljeno, a Anschober je od studenog bio pod policijskom zaštitom zbog napada teoretičara zavjera. Zeleni političar je do sada objavio nekoliko vegetarijanskih kuharica, a sada kaže da je vrijeme da napise političku knjigu.

Najčitaniji članci