News

Komentari 67

Autobus Deva Toursa prije točno 10 godina sudjelovao u nesreći u kojoj je poginula cijela obitelj

Autobus Deva Toursa prije točno 10 godina sudjelovao u nesreći u kojoj je poginula cijela obitelj

Autobus Deva Toursa izletio je s ceste u nedjelju ujutro kod Slavonskog Broda, a u nesreći je poginulo 10 ljudi. Na isti dan prije 10 godina na Kosovu je bus iste tvrtke skrivio tešku prometnu nesreću

Mediji na Kosovu podsjećaju na tragičnu priču obitelji Thaçi koja je prije točno deset godina, 25. srpnja 2011., na isti datum kada se dogodila stravična prometna nesreća pored Slavonskog Broda u kojoj je poginulo deset državljana Kosova, stradala u prometnoj nesreći u selu Lugbunar u Đakovici na Kosovu.

Peteročlana obitelj, David Thaçi, njegova supruga Tone Thaçi, kao i njihove dvije kćeri i kći Davidova brata, Emanuela, Magdalena i Doruntina Thaçi poginuli su u nesreći kada je u njih udario autobus. Bila je to jedna od najvećih tragedija na cesti na Kosovu u kojoj je praktički nestala cijela jedna obitelj, a ozlijeđene su još dvije osobe, Anton Thaçi i Marte Thaçi.

Ono što je zanimljivo i zbog čega je portal Sinjali podsjetio na ovu tragediju je činjenica da je u toj nesreći također bio uključen autobus Deva Toursa, iste agencije u čijem autobusu je poginulo deset ljudi kod Slavonskog Broda u nedjelju.

Nesreća 2011. godine dogodila se jer je autobus Deva Toursa napustio trak i udario u automobil u kojem je putovala obitelj Thaçi.

Reporteri portala Sinjali kontaktirali su Froka Thaçija, brata preminulog Davida Thaçija, koji je potvrdio da je autobus koji je sudjelovao u nesreći 2011. pripadao tvrtki Deva Tours.

Najčitaniji članci