Obavijesti

News

Komentari 3

Autom naletio na pješakinju pa joj napukla peta: 'Nisam kriv!'

Autom naletio na pješakinju pa joj napukla peta: 'Nisam kriv!'
1

Martini F. je 10. prosinca 2015. godine oko 15.30 sati na zagrebačkoj Šalati u prometnoj nesreći, za koju terete bivšeg rektora Sveučilišta u Zagrebu Aleksu Bjeliša, napukla peta

VIDEO

Hodala sam uz parkirana vozila. Osjetila sam udarac u moju lijevu nogu i pala. U prvom trenutku od adrenalina, rekla sam da je sve u redu, pričala je na sudu Martina F. Njoj je 10. prosinca 2015. godine oko 15.30 sati na zagrebačkoj Šalati u prometnoj nesreći za koju terete bivšeg rektora Sveučilišta u Zagrebu Aleksu Bjeliša napukla peta.

Bjeliš, za kojega tužiteljstvo traži novčanu kaznu u iznosu od 12.000 kuna, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu kazao je da se ne smatra krivim za nesreću. Kobnog dana vozio je Renault Scenic od zgrade Medicinskog fakulteta brzinom od 10-15 km/h pripremajući se za parkiranje. Pješakinju je spazio tek kroz bočno staklo nakon što je čuo udarac i vidio da netko pada. Odmah je stao, izašao iz auta i upitao je kako je.

- Htjela sam nastaviti dalje, no kad sam se pridigla osjetila sam strašnu bol u nozi te uopće nisam mogla stati na nju. Rekla sam da me toliko boli da ne mogu čekati Hitnu da stigne pa je vozač ponudio odvesti me svojim automobilom - kazala je Martina, koju je Bjeliš odmah odvezao na Hitnu na Rebro. Tamo su joj liječnici konstatirali napuknuće petne kosti te njezinu ozljedu okvalificirali kao tešku. 

- Prvo pitanje koje mi je uputila bilo je jesam li joj trubio. Rekao sam da nisam jer za to nisam imao razloga, a ona mi je kasnije otkrila da je prije pada imala slušalice u ušima - ispričao je Bjeliš istražiteljima. Pješakinja je na sudu porekla da je imala slušalice.

Prometni vještak Neven Ereš rekao je da nije bilo moguće utvrditi gdje je točno došlo do naleta zbog nedostatka materijalnih tragova. 

- Naknadnim pregledom automobila policija nije pronašla oštećenja niti brisotine pa ja ne mogu sa sigurnošću zaključiti kojim dijelom vozila je vozač naletio na pješakinju. S obzirom na širinu ceste na tom dijelu, bilo je dovoljno prostora da je obiđe. Na ravnoj i preglednoj cesti mogao ju je uočiti navrijeme i kočenjem izbjeći nalet - pojasnio je Ereš. 

Na sljedećem ročištu sudsko-medicinski vještak trebao bi odgovoriti na pitanje kako je pješakinja mogla zadobiti nastalu ozljedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca