Obavijesti

News

Komentari 557

'Azapović je umro prirodnom smrću, a ne od premlaćivanja'

'Azapović je umro prirodnom smrću, a ne od premlaćivanja'
7

Policija je obavila 27 obavijesnih razgovora i tijekom kontrole pregledala hrpu dokumentacije i obavljen je vrlo ozbiljan posao, rekao je ministar Ranko Ostojić

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ravnatelj policije Vlado Dominić na konferenciji za novinare predstavljaju rezultate unutarnje kontrole vezano za smrt Marka Azapovića (18). 

Ministar je rekao kako je unutrašnja kontrola utvrdila da Marko Azapović nije umro od premlaćivanja već prirodnom smrću. 

- Policija je obavila 27 obavijesnih razgovora i tijekom kontrole pregledala hrpu dokumentacije i obavljen je vrlo ozbiljan posao - rekao je ministar. Istaknuo je kako se toksikološko vještačenje još čeka, a njime će se utvrditi je li mladiću srce stalo zbog tableta ili opijata.

Policija je unutarnjom kontrolom utvrdila kako je 28. veljače ove godine Marko Azapović u PP Županja prijavio krađu 9000 kuna. Dan nakon toga je povukao prijavu i rekao da je lažno prijavio kazneno djelo. Policajci su s njim obavili obavijesni razgovor, a mladić je priznao kako je počinio više krađa na štetu osobe s kojom je u rodbinskoj vezi.

Uhitili su ga, a nakon kriminalističke istrage su ga predali pritvorskom nadzorniku. Nadzornik je utvrdio kako mladić nema ozljeda, a i sam je rekao da nema zdravstvenih tegoba. Na slobodu je pušten 20. ožujka, a Ostojić je rekao kako u ni jednoj fazi nisu uporabili sredstvo prisile, niti se mladić sam požalio na to kako se policajci prema njemu odnose. 

Nakon što je izašao iz pritvora, mladić se javio u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima na pregled, gdje su liječnici utvrdili da ima lakše tjelesne ozljede. Policija je utvrdila da je iste večeri zatražio i pregled u Hitnoj pomoći, gdje je liječnik zaključio kako mladić nema vanjskih ozljeda ni tragova nasilja. 

Policajci su sa Azapovićem obavili obavijesni razgovor 15. travnja, temeljem prijave u kojoj je naveo da ga je policija tukla. On je tijekom razgovora rekao kako se u bolnicu u Vinkovcima javio samo kako bi kod roditelja umanjio svoju krivnju zbog počinjenih krađa. 

Markov otac je 21. travnja prijavio policiji kako mladić leži u krevetu i ne daje znakove života. Njegovo tijelo je pregledao mrtvozornik i utvrdio da nema znakova vanjskih ozljeda. Patolog je konstatirao da je preminuo prirodnim putem nakon zastoja srca. Nakon medijskih napisa su policajci proveli unutarnju kontrolu kojoj su utvrdili da ne postoji uzročno posljedična veza između policijskog postupanja i smrti mladića. Nije bilo prekoračenja ovlasti policajaca te on tijekom krim istraživanja nije bio izložen zlostavljanju, istaknuli su. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 557
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...