Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
136 komentara

Baba Vanga: Rus Vladimir će vladati svijetom i bit će mir

Sve se topi, kao led, ali samo jedno ostaje netaknuto - slava Vladimira, slava Rusije. On sve sklanja s puta i bit će gospodar svijeta. Vanga je ovo prorekla 1979. godine

Reuters
Foto: Reuters
136 komentara

Sve se topi, kao led, ali samo jedno ostaje netaknuto - slava Vladimira, slava Rusije. On sve sklanja s puta i bit će gospodar svijeta...

Baba Vanga ovo je prorekla 1979. godine, u vrijeme SSSR-a, ali inspirirani likom Vladimira Putina i njegovu, prema zapadnim mjerilima, despotskom načinu vladanja, mnogima je sad zgodno aktualizirati proročanstvo. Kad se tome dodaju događanja u Ukrajini, odnosno “širenje ruskog imperija”, kako ih mnogi tumače, priča je zaokružena. Nešto kasnije, ‘80-ih godina, Baba Vanga je rekla da svijet svjedoči sudbonosnim događajima.

Mira neće biti dok ne dođe "osmi"

- Dva najveća vladara svijeta pružit će si ruku - rekla je tad, a oni koji tumače njena predviđanja, ispunjenje proročanstva vide u kraju Hladnog rata posredstvom Mihaela Gorbačova i Ronalda Reagana. No bugarska proročica tad je dometnula da mir u svijetu neće biti postignut dok ne dođe “osmi”. Mnogi smatraju da se “osmi” odnosi na osmog velikog Vladimira.

A osmi ruski Vladimir je upravo Putin. Sovjetski Savez će se, neki dalje tumače proročanstvo, obnoviti već u prvoj četvrti 21. stoljeća. Nevezano uz Babu Vangu, ruskog predsjednika na Zapadu potiho zovu njegovim veličanstvom.

Čvrst stav koji pokazuje prema zapadnim silama, cenzura u medijima, gušenje oporbe, mijenjanje izbornih zakona kako bi s premijerske mogao ‘‘skakati’’ na predsjedničku funkciju, mnogo je razloga za taj nadimak.

U maniri ruskih careva, Putin odnedavno ima i svojega kušača hrane.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message