Obavijesti

News

Komentari 27

'Babo, pomozi mi, izvuci me...': Dječak lovio zeca i pao u bunar

'Babo, pomozi mi, izvuci me...': Dječak lovio zeca i pao u bunar
2

U MRAKU SJEDIO SAT VREMENA Dječaka iz Tučenika kraj Vrbovca je spasio mulj na dnu bunara i direktan pad dolje. Izašao je s masnicom i ogrebotinom

VIDEO

Babo, babo, pomozi mi, izvuci me, ponavljao je sedmogodišnji dječak iz Tučenika kraj Vrbovca, koji je u ponedjeljak, loveći susjedova zeca, propao u bunar dubok oko 25 metara. Začudo, iz bunara je izašao s jednom ogrebotinom i masnicom na nozi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:32

Nakon dva dana provedena u bolnici pustili su ga na kućnu njegu.

- Lovili smo zeca. Vidio sam da stoji na daskama, skočio sam za njim i odjednom smo oba propali. Ne znam koliko sam padao, ali na dnu je bio veliki mrak i ništa se nije moglo vidjeti - prepričava nam hrabri dječak i dodaje kako ga ni u jednom trenutku nije bilo strah.

Njegova mama nam je rekla da se nikada tamo ne igraju, ali tog dana sve se tako posložilo kao da se moralo dogoditi.

Uz odbjelog zeca ostala je otvorena ograda koja je inače uvijek zatvorena. Bunar je dubok oko 25 metara, što je otprilike kao da je pao s petoga kata. Nasreću, s njim su bili i prijatelji, koji su pozvali pomoć.


- Sreća što u bunaru već neko vrijeme nema vode jer bi se utopio. Još ne mogu doći k sebi - rekla nam je njegova baka u suzama. Mama je došla nekoliko trenutaka kasnije, nakon što ju je dozvala starija kći.


- Samo sam čula kako mi govori: ‘Maki je propao u bunar’. Srce mi je stalo. Nisam znala što bih prvo. Dotrčala sam do njega i više se nisam maknula - ispričala nam je.

Jedan od susjeda u bunar je spustio ljestve, ali nisu bile dovoljno duge. Kad se pokušao spustiti, unutra su počele padati stare cigle. Više nisu znali što bi napravili, preostalo im je samo čekati vatrogasce, koji su na teren došli svega desetak minuta od zaprimljenog poziva.


- Kad se nalazite u takvoj situaciji, najbitnije je da cijelo vrijeme komunicirate s djetetom kako ne bi palo u šok. Ispitivali smo ga koje crtiće voli i što vidi oko sebe - rekao nam je zapovjednik iz DVD-a Gradec.

Od kolege koji čisti bunare posudili su uže kako bi se spustili do dječaka i zavezali ga njim oko struka. Kad su ga pregledali, na njemu su našli samo ogrebotinu i jednu masnicu. Ništa ga nije boljelo, ali radi prevencije Hitna pomoć ga je prevezla u zagrebačku bolnicu. 


- Na dnu je bio mulj, u koji su mu propale noge. Dok je padao, nije dodirivao stijenke, pa se tako nije lupio ni o što, ali sam Bog ga je spasio - objasnio nam je zapovijednik.

Bunar se inače nalazi na privatnom posjedu i nitko ga nije dirao već neko vrijeme. Kako su nam ispričali susjedi, prije nekoliko godina vlasnici su planirali kupiti pravilan betonski poklopac za njega, ali su odustali i pokrili ga daskama.

Propao zajedno sa zecom

Na vrhu bunara bile su stare daske. Kad je na njih skočio kako bi ga ulovio, oba su propali. Ne zna koliko dugo je padao, ali na dnu je vidio samo crni mrak.

Od pada je dobio ogrebotinu

Prema dnu je padao s nogama, a ruke je držao uz tijelo. U nekom trenutku je vjerojatno lupio leđima o zid pa mu je tako ostala ogrebotina. Pri padu na tlo dobio je masnicu.

Mulj na dnu bunara i mrkli mrak

Spasilo ga je što je na dnu bunara bilo nekoliko centimetara mulja. Nije ništa mogao vidjeti sat vremena dok je sjedio ali je cijelo vrijeme komunicirao sa svima koji u ga održati pri svijesti.

Dvogodišnjakinja se igrala i upala u - septičku jamu

Sreće je imala i dvogodišnjakinja iz Dunjkovca u Međimurju. Ona je, igrajući se, pala u septičku jamu. Spasili su je susjedi koji su čuli njezin vrisak. Kako piše list Međimurje, presudila je prisebnost Željka Treska zvanog Oleg, koji je to popodne krenuo obrati stablo višanja.

- Jama je bila vrlo nepristupačna, s opasnom uskom kosinom, pa su svi zahvalni što su je uspjeli izvući - ispričali su nam mještani melenog međimurskog mjesta. Svi su ponosni na svog Olega.

- Ma on vam je prava ljudina. Bitno je da je s maleckom sve u njaboljem redu - govore mještani.

Djevojčicu su, nakon što su je izvukli iz jame, prebacili u bolnicu. Bila je na promatranju jedan dan, a potom su je pustili na kućnu njegu.

    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa