Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Mladunci u centru pažnje: Baby boom u zagrebačkom ZOO-u

Beba morskog lava na svijet je u zagrebačkom ZOO-u došla prije 10 dana. Brižna mama Edit ni danas ne spušta pogled s nje. Budno je prati, mazi i ljubi

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
9 komentara

Nakon otprilike 11 mjeseci trudnoće u zagrebačkom zoološkom vrtu se početkom prošlog tjedna okotila beba kalifornijskog morskog lava.

Brižna mama Edit ni danas ne spušta pogled s nje. Budno je prati, mazi i ljubi, dok svoje ljubimice iz prikrajka promatra tata Zagi i čuva stražu. Beba lavić još nema ime jer se ne zna kojeg je spola. Osim bebe morskog lava, u zagrebačkom ZOO-u trenutačno živi još pet mladunaca, beba koje veličinom još nisu dorasle roditeljima.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Prošle godine, točnije 16. lipnja, svijet su ugledali blizanci afričkog lava, mužjak Tuma i ženka Uzuri. Njihov otac Leo podrijetlom je iz Srbije, a majka Nyota iz Nizozemske. Obitelj živi u čoporu, a s njima je i teta Ayana, Nyotina sestra. Godinu dana prije lavića rodila se i ženka bjelorukoga gibona, i to na rođendan ZOO vrta Zagreb. Simpatična Fiona ime je tek nedavno dobila javnim biranjem na Facebooku. Njezini su roditelji Kent i Kulička, a podrijetlom su iz Nizozemske i Češke. Zanimljivo je da cijela obitelj gibona često predviđa rezultate nogometnih utakmica pa ih za savjet na koga se kladiti posjetitelji uvijek mogu zamoliti. Tu je i mala ženka Tara, mladunče južnoameričkih nizinskih tapira, okoćena 23. ožujka ove godine. Tata joj se zove Robi te je iz Zagreba, a mama Adina je Čehinja. U istoj nastambi ZOO-a obitavaju i vrste kapibara i mara te obje imaju mladunce.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message