Obavijesti

News

Komentari 121

Bačić o Milanoviću: Nitko ne može opravdati ovakav govor. Ne znam zašto napada ljude

Bačić o Milanoviću: Nitko ne može opravdati ovakav govor. Ne znam zašto napada ljude

Pozivam predsjednika da se vrati u normalni okvir rasprave sa neistomišljenicima, kaže Branko Bačić i dodaje da nemaju namjeru ni pokretanja priče oko opoziva, ako predsjednik ostane u ovim okvirima

VIDEO

Nitko ne može opravdati ovakav govor predsjednika. Mislim da je neprimjeren i dosad nezabilježen govor otkad je uspostavljena Republika Hrvatska, rekao je Branko Bačić u razgovoru za Večernji list i dodao da mu nije jasno zbog čega Zoran Milanović ad hominem ide prema ljudima umjesto da ih pobije argumentiranom raspravom. Kaže i kako nije moguće argumentom vike zamijeniti viku argumenata i da je to na duge staze gubitnička pozicija te da Milanovićevo postupanje nije dobro ni za međunarodni ugled Hrvatske. 

- Pozivam predsjednika da se vrati u normalni okvir rasprave sa neistomišljenicima - rekao je Bačić na komentare o Milanovićevu zdravlju i dodao da ovakva postupanja predsjednika izazivaju zabrinutost.

Izbor Đurđević

- Izbor predsjednika Vrhovnog suda je u ovlasti i predsjednika Republike i u Hrvatskom saboru. Ono što smo mi od prvog dana očekivali je da predsjednik u potpunosti konzumira svoje ustavno pravo, ali da taj postupak bude usuglašen s Ustavom. Mi smo očekivali da će nakon raspisanog javnog postupka predsjednik provesti proceduru do kraja. To se nije dogodilo. Predsjednik je dostavio Saboru prijedlog kandidatkinje. Mi smo reagirali tako što smo prijedlog dali na doradu. Nakon toga se tražila ocjena ustavnosti Zakona o sudu - kazao je Bačić i istaknuo da je Zlata Đurđević prihvaćanjem kandidature diskvalificirala samu sebe kad je riječ o HDZ-u. Rekao je i kako se Đurđević ima pravo kandidirati i može je Milanović predložiti Saboru.

- Ali i mi zastupnici koji smo vrhovni arbitri imamo pravo odlučiti kako mislimo da je najbolje i najpravičnije - kaže Bačić.

Kršenje Ustava

- Smatram da je predlažući protivno Zakonu o sudovima prekršio Ustav. Drago mi je da je shvatio da je pogriješio i da se vratio u ustavnopravni okvir i odlučio poštivati Ustav i Zakon i obavijestio DSV da raspiše novi javni poziv - rekao je Bačić koji ne misli da je njegovo nazivanje zastupnika u Saboru i lobiranje neko eklatantno kršenje Ustava.

Šeks o Milanoviću: 'Njegovo ponašanje je koktel psihičkih bolesti, trebalo bi ga smijeniti'
Šeks o Milanoviću: 'Njegovo ponašanje je koktel psihičkih bolesti, trebalo bi ga smijeniti'

Dodao je da su tada rekli da bi takvo ponašanje, ako bi se nastavilo, bilo jedan od elemenata opoziva, ali i da nisu donijeli nikakav zaključak.

- O tome takvu odluku nismo donijeli i nemamo namjeru ako predsjednik ostane u ovim okvirima - potvrdio je Bačić.

Na pitanje oko toga da bi za opoziv trebale dvije trećine i da bi teško dobili podršku rekao je: 

- Nije me začudilo što je Domovinski pokret rekao da se ne bi priključio takvoj inicijativi. U velikom djelu je i njihova zasluga što je predsjednik republike postao predsjednikom - rekao je Bačić. Dodao je i da nije dosad iščitao iz njihovih izjava eksplicitnu izjavu u kojoj su tvrdili da je predsjednik kršio Ustav. 

'On je spletkar, najobičnija protuha, jedna hulja i propalica'
'On je spletkar, najobičnija protuha, jedna hulja i propalica'

Bačić je rekao i da je prvi i osnovni razlog zašto im je Đurđević neprihvatljiva to što je pristala sudjelovati u protuustavnoj i protuzakonitoj proceduri izbora predsjednika Vrhovnog suda, ali dodaje i da joj je njezino stručno mišljenje oko izručenja Perkovića i Mustaća osobni minus za njega. Naime, ona je tada dala mišljenje da ne postoje razlozi da se njih ne izruči.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa