Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bebu u košari bacio u provaliju pa policiju odveo do tog mjesta

MOSTAR: Miroslav Šimić (56) osumnjičen je da je ubio svog nekoliko dana starog sinčića tako što ga je bacio kraj puta u mjestu Miljkovići kraj Mostara. Očekuje ga saslušanje kod dežurnog tužitelja

149 komentara

Nakon završene obdukcije nad tijelom novorođenčeta utvrđena je nasilna smrt. Policija sada sumnjiči oca djeteta, Miroslava Šimića (56) iz mjesta Dragićina u općini Grude, da je ubio svog sinčića. Očekuje ga saslušanje kod dežurnog tužitelja koji će odlučiti o pritvoru. 

Nestanak bebe, rođene 2. rujna, policiji je prijavio otac majke (27) djeteta, jer je ostatku obitelji bilo čudno kako to da bebe nema, a iz rodilišta je 6. rujna otpuštena sasvim zdrava. Nakon razgovora s policijom, otac bebe Miroslav Šimić odveo je policiju do grmlja gdje su bacili dijete.

- M. Š. se sumnjiči da je dana 6. rujna 2018. godine u poslijepodnevnim satima, po prethodnom dogovoru sa suprugom da liše života svoje tek rođeno muško dijete, a neposredno nakon što su ga izveli iz Kliničke bolnice u Mostaru, zaustavio vozilo u mjestu Kobilovača u blizini Mostara te bacio košaru u kojoj se nalazilo novorođenče u provaliju pored puta. Uslijed ozljeda nanesenih ovim činom kod novorođenčeta je nastupila smrt - priopćeno je iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

bihac UHITILI OCA Strava kod Mostara: Roditelji tek rođenu bebu bacili u grmlje

Mrtvo novorođenče je pronađeno u srijedu pored ceste Mostar-Čitluk. Utvrđeno je da je dječak rođen prije više od tjedan dana te da su ga roditelji bacili u grmlje u mjestu Miljkovići. Mrtvo tijelo su pronašli policajci.

Šimić i njegova supruga imaju troje maloljetne djece, a koju im je nakon ovog šokantnog događaja oduzeo Centar za socijalni rad iz Gruda.

- Djecu smo smjestili u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužilaštvu u Mostaru - rekao je Veselko Pezer, direktor Centra.

Radnici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tijekom privođenja majke, koja je nakon svjedočenja u ovom slučaju puštena.

Možda vas zanima i ovo:
Message