Obavijesti

News

Komentari 3

Bagarić o optužbama: 'To nije točno, svi ugovori su regulirani. Mislim da su krivo informirani'

Bagarić o optužbama: 'To nije točno, svi ugovori su regulirani. Mislim da su krivo informirani'

Vlado Bagarić negirao je navode da radnicima želi smanjiti plaće, a sebi isplatiti bonuse. Poručio je kako ne zna što je pozadina cijele priče, ali da pretpostavlja da je u pitanju "jedan čovjek i propusti koje je napravio"

VIDEO

Vlado Bagarić, direktor Hrvatske kontrole zračne plovidbe, odgovorio je na priopćenje Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja (HSSKL) u kojem stoji da su kontrolori zračne plovidbe već dvije godine žrtve njegovog zastrašivanja i samovolje. 

Za RTL Danas odbacio je sve navode i tvrdnje te kazao da one nisu točne. Negirao je i navode da radnicima želi smanjiti plaće, a sebi isplatiti bonuse. 

- Svi ugovori svih djelatnika Hrvatske kontrole zračne plovidbe, pa tako moj ugovor, su regulirani, i njihove sve aktivnosti, ugovornim odnosom. Djelatnici ugovor s direktorom tvrtke, a moj ugovor s Nadzornim odborom. Sva prava i obveze iz ugovora su definirane u samom ugovoru i one se kao takve poštuju i isplaćuju - rekao je. 

Sindikat tvrdi: Kontrolori leta žrtve su samovolje direktora
Sindikat tvrdi: Kontrolori leta žrtve su samovolje direktora

Poručio je kako ne zna što je pozadina cijele priče, a osobno smatra da bi se moglo raditi o krivoj informiranosti o konkretnom slučaju. Uvjeren je da je u pitanju "samo jedan čovjek i propusti koje je on napravio", a ostali mu daju potporu "iz razloga što nisu dovoljno informirani". 

Bagarić je rekao kako nikoga u životu nije zastrašivao te da mu to ni ne pada na pamet. 

'Napravio je ozbiljne propuste' 

U priopćenju HSSKL-a bio je naveden i predsjednik tog sindikata Krešimir Rakoci koji je rekao kako je on "najnovija žrtva" Bagarićeve samovolje. Bagarić pak tvrdi da je Rakoci imao tri ozbiljna propusta u zadnjih godinu dana. 

- Odbio je obveze iz radnog odnosa ugovorom, nedavno nije došao na posao, nije se javljao satima na službeni telefon, kolega ga je morao zamijeniti da ne bismo morali zatvarati zračne prostore iznad RH i nedavno, najozbiljniji propust, nije napravio stručnu provjeru koju je trebao napraviti u skladu s propisima i naprosto, poslije toga, što je najveća krivnja je lagao da je to napravio tvrdeći da je osobno odnio dokumente u ured za licenciranje što je poslije utvrđeno da nije točno - rekao je. 

Bagarić je rekao i kako nema nikakvih saznanja o tome imaju li kontrolori lažna prebivališta i istražuje li policija slučaj. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a