Obavijesti

News

Komentari 17

Bagerom prešao preko zaostale mine: Oštećeno je šest auta...

Bagerom prešao preko zaostale mine: Oštećeno je šest auta...
9

Zaostalu minu na gradilištu Čvora Meterize u Šibeniku vjerojatno je aktivirala težina rovokopača dok je prolazio preko mjesta u kojem je bila ukopana

VIDEO

Zaostalu minu na gradilištu Čvora Meterize u Šibeniku vjerojatno je aktivirala težina rovokopača dok je prolazio preko mjesta u kojem je bila ukopana.

Eksplozija se dogodila u utorak oko osam sati. Kamenje je letjelo više od stotinu metara uokolo i sreća je da nema ozlijeđenih.

- Šest automobila je oštećeno, od kojih su se tri kretala Jadranskom magistralom iz Vodica prema Splitu, a tri su bila parkirana. Dojavu o eksploziji dobili smo u 8.30 sati, a područje je osigurano - rekla nam je danas poslijepodne glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor. Moguće je da je šteta i veća, ali zasad je prijavljena samo ona na šest vozila. Izjavila je i da je kamenje letjelo na sve strane.

Investitor 14 milijuna kuna vrijednih radova na Čvoru Meterize, projekta rekonstrukcije raskrižja državnih cesta D33 i D8 s lokalnom cestom L65058 u Šibeniku, su Hrvatske ceste d.o.o., a izvođač je tvrtka Sarađen d.o.o. Voditelj gradilišta Mate Belakušić rekao je da se radovi nastavljaju nakon očevida, ali da miniranja ne bi trebalo biti do kraja tjedna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Riječ je o mini koja je neeksplodirana ostala u bušotini i aktivirala se kad je stroj prelazio preko nje. Poduzeli smo sve što je predviđeno za ovakve situacije i nema mjesta panici ni strahu. Nasreću, nitko nije ozlijeđen. A kako je vozaču bagera, najbolje zna on sam. U šoku sam ja koji sam bio nekoliko stotina metara dalje, akamoli on - kaže Belakušić.

I inače se događa da u bušotinama u koje se stavlja gospodarski eksploziv zbog neispravnog detonatora ostane poneko neeksplodirano punjenje. Kako detonator u eksplozivu, osim sporogorećim štapinom ili električnom iskrom, može biti aktiviran i pod pritiskom ili visokim temperaturama, takve neeksplodirane mine se uništavaju naknadnim eksplozijama. Zašto to ovdje nije učinjeno, utvrdit će policijska istraga.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1