Obavijesti

News

Komentari 9

Bakalarom na Badnjak častili građane u brojnim gradovima

Bakalarom na Badnjak častili građane u brojnim gradovima
14

Šibenski obrtnici nisu zaboravili ni najpotrebnije: u Caritasovu pučku kuhinju za Badnjak su poslali 220 porcija bakalara, a za Božić će spremiti nekoliko odojaka

VIDEO

Šibenski ugostitelji i ovog su Badnjaka sugrađane počastili bakalarom. Na Poljani ispred kazališta obrtnici su skuhali čak 600 porcija, a građanima su bakalar dijelili šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnik dr. Ante Županović i dogradonačelnik Petar Baranović. Za ovaj objed utrošeno je ukupno 40 kilograma bakalara, 130 kilograma krumpira te 20 kilograma luka i rajčica. Izvrstan recept i umješnost kuhara, ali i sunčano vrijeme bez vjetra, s temperaturom od čak 12 stupnjeva bili su garancija uspjeha ovog blagdanskog druženja na otvorenom. Šibenski obrtnici nisu zaboravili ni najpotrebnije: u Caritasovu pučku kuhinju za Badnjak su poslali 220 porcija bakalara, a za Božić će im spremiti nekoliko odojaka.

Splićanima podijelili 5000 porcija bakalara

Po osmi put na splitskim Prokurativama na božićnoj humanitarnoj manifestaciji "Splitu s ljubavlju“ građanima su podijelili oko 5000 besplatnih porcija bakalara koje je spremilo 22 kuhara iz Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija u posudi promjera 2,2 metra. Na natjecanju u pravljenju fritula, najbolji će dobiti nagrade u iznosu od dvije, tri i pet tisuća kuna.

Predstavnici Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak na splitskom Kamenu obišli su i četvero djece iz obitelji Božić. Trojica dječaka i njihova sestra ostali su bez oba roditelja. Grad Split, županija, socijalni radnici, Centar za socijalni rad, prijatelji, građani, poduzetnici iz Dalmacije lani za Uskrs su im donirali kuću. Dožupan Luka Brčić posjetio je i darovao Splićanku Melitu Matić, oboljelu od multiple skleroze.

Riječanima su Grad i Turistička zajednica na Badnjak podijelili oko 4000 porcija ribica te 3000 porcija bakalara, ali i nekoliko tisuća ribljih kanapea te više tisuća čaša vina. U Zadru su se na humanitarnom natjecanju ugostitelja "Bakalar na Badnji" prikupljala sredstva za Udrugu slijepih Zadarske županije.

U Bjelovaru podijelili 400 porcija ribica i 100 litara kuhanog vina

Vesela atmosfera i ovog Badnjaka vladala je na bjelovarskoj gradskoj tržnici. Gradska vlast držeći se tradicije i ove godine novcem iz proračuna nabavila je i građanima podijelila 400 porcija prženih ribica i 100 litara kuhanog vina.

- Radimo ovo iz dva razloga, prvi je što nažalost ima dosta onih koji danas teško žive i kojima porcija ribica i kuhano vino itekako dobro dođu, dok je drugi razlog onaj koji donosi duh Božića, a to je okupljanje ljudi u pozitivnoj atmosferi u kojoj ćemo jedni za druge pokazati veću zauzetost, međusobno uvažavanje ljubav i bliskost - pojasnio je gradonačelnik Antun Korušec dok je zajedno sa suradnicima dijelio besplatne porcije.

Dobroj atmosferi svoj doprinos dali su članovi HORKUD-a Golub i mladi tamburaši koji su pjesmom i svirkom zabavili okupljene.

Gradska vlast predvođena gradonačelnikom dašak božićne radosti omogućila je i korisnicima pučke kuhinje. Njih 40 dobilo je prigodne pakete s osnovnim prehrambenim proizvodima, koji bi ovim socijalno ugroženim osobama trebali pomoći da dožive puniji blagdanski stol te u ljepšem ugođaju proslave Božić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C