Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Baku Anđu (108) pokopali su sa šalom Hajduka i dvije pive

Na svoj 108. rođendan postala je i najstarija navijačica Hajduka. Tada joj je naime veliki navijač Hajduka Jakov Vlastelica Đala, čuvši da je starija od kluba, poklonio zastavu 'bilih' i učlanio je je u klub

Foto: Dalmatinski portal
32 komentara

Baka Anđa Perić, koja je u listopadu napunila 108 godina, pokopana je u nedjelju na groblju u Kotlenicama. Ona je bila najstarija članica Hajduka i vjerojatno najstarija Hrvatica, a pokopali su je sa šalom Hajduka i dvije Hajdučke pive, javlja Dalmatinski portal.

Foto: Dalmatinski portal

Moja tajna je da nema tajni, tako je svojedobno baka Anđa Perić iz Kotlenice u splitskom zaleđu opisala tajnu svoje vitalnosti i dugovječnosti. 

Andja Peric 106 godina SVAKI DAN JE PILA CRNO VINO Umrla najstarija Hrvatica Anđa Perić, u listopadu je slavila 108

Nije se školovala, a živjela je težački, radeći u polju i brinući se o domaćim životinjama. Svaki je dan, noseći teret, hodala do Sinjskog polja 25 kilometara tako othranivši i djecu, sina i dvije kćeri koji su joj podarili četvero unučadi, tri praunuka i praunuku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na svoj 108. rođendan postala je i najstarija navijačica Hajduka. Tada joj je naime veliki navijač Hajduka Jakov Vlastelica Đala, čuvši da je starija od kluba, poklonio zastavu 'bilih' i učlanio je je u klub. Proslavili su uz pivo i dogovorili se da će ponovno nazdravljati kad Hajduk postane prvak. Upravo je on donio šal i pive s kojima su pokopali Anđu.

O baki su se posljednjih godina brinuli sin i snaha.

- Drago mi je da sam doživjela ove godine. Dragoga Boga stalno molim i zahvaljujem na životu - kazivala bi Anđa koja je u 100-oj godini operirala kuk, a kako nam je i sama rekla, već nakon šest dana bila je na nogama. 

Nije pila nikakve tablete, nije bila izbirljiva što se tiče jela, a posebno je voljela meso i popiti čašicu vina. 

Možda vas zanima i ovo:
Message