Obavijesti

News

Komentari 59

Baldasar nema kvorum, Kerum ne želi pregovarati o koaliciji

Baldasar nema kvorum, Kerum ne želi pregovarati o koaliciji
2

U posljednjih pet godina shvatio sam koliko je politika licemjerna, a građani su vidjeli koliko su me nepravedno, i privatno i poslovno, klevetali i blatili, kaže Kerum

VIDEO

Gradonačelnik Ivo Baldasar objavio je kako su u Splitu mogući novi izbori ako ne osigura kvorum u Gradskom vijeću rekavši kako će pregovarati s Marijanom Puljak, don Ivanom Grubišićem te HGS-om, no Željko Kerum o eventualnoj koaliciji s vladajućima uopće ne razmišlja. 

Kerum: Mi smo desno, oni lijevo

- Pregovarati možemo, ali se dogovoriti ne možemo. Mi imamo potpuno različite svjetonazore, mi smo desno, oni lijevo. A i oni sami su tijekom izbora govorili da neće s HGS-om. Ako žele nove izbore, neka idu na njih. Mene nije strah, ali to ne priželjkujem - kaže bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum koji nije zadovoljan dosadašnjim radom nove vlasti. 

- Krenuli su neozbiljno i djetinjasto, počevši od Zapadne obale koja je predviđena da bude i šetalište i privezište. A oni to ne daju. Već na dvije sjednice su bez kvoruma. Mi smo bili u okvirima zakona, a oni samo “ja pa ja”. Ne može se istodobno biti i vijećnik i savjetnik, to nije po propisima - kazao je Kerum koji je cijelo ljeto proveo u Rogoznici. U Split se vratio prije nekoliko dana te kaže, mnogi mu prilaze i izražavaju žaljenje za njegovom vladavinom. 

- U posljednjih pet godina shvatio sam koliko je politika licemjerna, a građani su vidjeli koliko su me svi nepravedno, i privatno i poslovno, klevetali i blatili. Ali, ja imam svoj stil i neću ga mijenjati – zaključio je Kerum. 

Marijana Puljak: Razgovarat ću s Baldasarom

Nezavisna vijećnica Marijana Puljak od samih lokalnih izbora govorila je kako je koalicija ne zanima već samo rad u interesu građana - podržavat će ono za što misle da je dobro za Split, a ono što im se ne sviđa kritizirati. No ipak će sjesti s aktualnim gradonačelnikom.

- U nedjelju imamo sastanak s gradonačelnikom. Naš generalni stav jest da nećemo stavljati nikakve potpise za koaliciju, ali spremni smo pregovarati. Više ćemo znati nakon sastanka  - kazala je Marijana Puljak. 

Nema kvoruma

Kako smo već pisali, vladajući u splitskom vijeću nemaju većinu, pa odlaskom oporbe sa sjednica ostaju bez kvoruma te ne mogu donositi nikakve odluke. Baldasar tvrdi kako je vrijeme da se gradski vijećnici odluče tko je s vladajućima, a tko opozicija. Očekuje da će se više znati kroz 15-ak dana. 

Kerum kaže da ima šest kupaca za hotel Marjan

Što se tiče novog poslovnog uzleta, Kerum kaže kako uvijek nešto radi i smišlja. Hotel Marjan još nije prodao, ali tvrdi da ima šest ozbiljnih kupaca koji trenutačno rade plan isplativosti preuzimanja nedovršenog zdanja opterećenog kreditom. Na priče da izlazi iz kafića na Zapadnoj obali kaže: “To nije moje, ali u njima će ostati raditi ista firma. Tamo su troškovi veliki i teško je ostati na nuli.” 

Kafićima po Splitu, na Rivi, Gripama i Zapadnoj obali inače upravlja Saša Horvat, brat Kerumove partnerice Fani. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi