News

Komentari 7

'Bambo s klincima igra nogomet i obožava jesti smoki. Slobodan je, ali neće otići od naše obitelji'

'Bambo s klincima igra nogomet i obožava jesti smoki. Slobodan je, ali neće otići od naše obitelji'

Bambi, kako su ga prvotno nazvali, ima i životinjske prijatelje, uz djecu se igra i s tri psa, tri mačke i divljom svinjom. Prava vesela obitelj

Bio je gladan, star samo nekoliko dana, i bio je u vrlo lošem stanju. Vjerojatno mu je mama stradala i nije imao jadničak snage brinuti se za sebe. Našli su ga neki poljoprivrednici, koji nisu znali što će s lanetom, a s obzirom na to da smo već prije othranili jednu divlju svinju, koja je isto kao beba stigla k nama, imali smo nekog iskustva s divljim životinjama, rekla je Silvija Pulin, koja s obitelji živi u okolici Oprtlja. Maleno lane u obitelj je stiglo prije nekoliko mjeseci, a Silvijinih četvero djece, od kojih najmlađe ima tek godinu i pol, obožavaju ga. 

- Nismo znali hoće li uopće prvu noć preživjeti, ali uspio se izboriti za svoj život - kazala je Silvija.

Bambi, kako su ga prvotno nazvali, ima i životinjske prijatelje, uz djecu se igra i s tri psa, tri mačke i divljom svinjom. Prava vesela obitelj. Isprva su ga hranili svaka dva-tri sata, baš kao novorođenče, a kad je lane shvatilo da dobiva hranu od njih, i samo bi se “javilo” kad je gladno.

Bambi obožava nogomet pa, kad klinci “pucaju loptu”, trčkara s njima.

- U početku nije imao miris, a nakon nekog vremena počeo je ispuštati svoje prirodne mirise, koji i nisu baš ugodni za kuću. Onda smo odlučili polako ga pustiti van. Isprva nas je bilo strah da se neće vratiti, ali znalo je iz koje kuće dolazi i spavalo je na terasi. Danas je potpuno slobodan, živi u prirodi, ali neće otići od nas - kazala je Silvija.

Bambi ujutro dolazi kad osjeti glad.

- Voli čak i smoki jesti, a uz to voli voće, povrće, ribu. Već su mu počeli rasti rogovi, pa su ga djeca preimenovala zbog toga u Bambo, jer to više pristaje mužjaku - rekla je Silvija.