Obavijesti

News

Komentari 9

Ban Toskić: 'Beroš je obećao da će rastereti liječnike, a oni su svakodnevno izloženi nasilju'

Ban Toskić: 'Beroš je obećao da će rastereti liječnike, a oni su svakodnevno izloženi nasilju'

Predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine, prokomentirala je slučaj napadnute psihijatrice u Virovitici i istaknula kako je to tema koja do sada nije bila dovoljno prisutna u medijima te da su liječnici svakodnevno izloženi nasilju

VIDEO

Moji kolege gotovo da su se naviknuli raditi u tako teškim okolnostima i mnogi od njih pokušavaju umanjiti štetu koju im pacijent nasiljem nanosi. Skloni su tomu da prijeđu preko svega jer moraju nastaviti raditi smireno i koncentrirano sa svima onima drugima koji čekaju svoj red, ali bilo koja vrsta nasilja, pa tako i verbalno, ostavlja dubok trag na koncentraciju, sigurnost liječnika i na tome kako će on nastaviti dalje raditi, rekla je u razgovoru za HRT Nataša Ban Toskić.

Predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine, prokomentirala je slučaj napadnute psihijatrice u Virovitici i istaknula kako je to tema koja do sada nije bila dovoljno prisutna u medijima te da su liječnici svakodnevno izloženi nasilju.

Naglasila je kako u obiteljskoj medicini, osim što nedostaje liječnika, većinom su to žene starije od 55 godina, a usto brojne su ordinacije u Hrvatskoj izolirane.

Je li netko ohrabrio radnike da prestanu raditi ili su se sami organizirali? Ovo je pozadina...
Je li netko ohrabrio radnike da prestanu raditi ili su se sami organizirali? Ovo je pozadina...

- Ministar je odavno obećao poslati administratore i administrativno nas rasteretiti, to se do sada nije dogodilo. Zato nam je palo na pamet, ako ništa drugo, da se barem osnuje helpdesk HZZO-a na kojem bi bili odmah dostupni i pacijentima i liječnicima kontrolori HZZO-a koji su vještaci, najbolje upućeni u prava pacijenta i koji bi istog trenutka dali stručno tumačenje ima li pacijent neko pravo koje zahtijeva iz osiguranja ili ne - kazala je Ban Toskić.

Posljednjih dana aktualna je tema nestašice pojedinih lijekova. 

- Mi već dulje osjećamo nedostatak nama najvažnijeg antibiotika, a to je penicilin. Svjedoci smo svakodnevno takozvane defekture ili nedostatka nekog lijeka. Tu se nalaze i neki antidepresivi, lijekovi protiv osteoporoze, lijekovi za srčane bolesti. Do sada smo se snalazili s paralelnim lijekovima, nadam se da defekture neće dugo trajati i apeliram da se problem penicilina i cjepiva protiv tetanusa hitno riješi, istaknula je Ban Toskić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca