Obavijesti

News

Komentari 17

Bandić će na jesen zatražiti jeftinije parkiranje u Zagrebu

Bandić će na jesen zatražiti jeftinije parkiranje u Zagrebu
1

Već idućeg tjedna Zagrepčanima će biti na raspolaganju dodatnih 932 parkirališnih mjesta na četiri lokacije, koje su predane Zagrebparkingu na uporabu i naplatu

VIDEO

Već idućeg tjedna Zagrepčanima će biti na raspolaganju dodatnih 932 parkirališnih mjesta na četiri gradske lokacije, koje su predane Zagrebparkingu na uporabu i javnu naplatu. Ujedno je to bio povod da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavi kako će nakon uspješnih pregovora sa Zagrebačkim holdingom oko stavljanja novih parkirališta u uporabu, zatražiti i snižavanje cijene naplate u nekim zonama, javlja večernji.hr

- Mi osiguravamo površinu za parkiralište, izgradimo infrastrukturu, stavimo ga u uporabu, a zatim ga predajemo Zagrebparkingu na korištenje i naplatu. Vrijeme je da spustimo cijenu naplate u nekim zonama, a do jeseni očekujem da će se to i realizirati - najavio je gradonačelnik ne precizirajući koliko bi pojeftinjenje od Holdinga mogao zatražiti. 

No bio je precizan oko motiva za ovaj potez. 

- Svi moramo biti jednaki, nema više situacija da zaposlenici gradske uprave imaju besplatno parkiranje, a građani Zagreba ga plaćaju. Za sve treba vrijediti isto, zato sam i ukinuo besplatno parkiranje, a sada ću tražiti i snižavanje njegove cijene - objasnio je prvi čovjek grada podno Sljemena. 

Od Skupštine očekuje potporu u ovoj nakani, smatrajući da će u njima biti razuma i odgovornosti prema građanima Zagreba, koji ističe, zaslužuju da cijene umjesto nagore idu nadolje. 

- Dat ću odgovoran prijedlog, a vjerujem u mudrost gradskih zastupnika, kao i u racionalizaciju poslovanja koji mogu dovesti do pojeftinjenja - smatra Bandić. 

Nova 932 parkirališna mjesta od idućeg tjedna bit će građanima Zagreba na raspolaganju u Sopotu (kod Porezne uprave) sa 211 mjestom, u Martićevoj (kod zgrade Ina – Naftaplina) sa 71 mjestom, na Savskoj cesti (kod Zagrebačke banke) sa 90 mjesta te na Paromlinu sa 550 mjesta. 

Besplatno parkiranje pred vrtićima 

Gradski oci riješili su i problem parkiranja pred vrtićima i školama u zonama naplate parkiranja, uvođenjem za 18 vrtića jednog do tri parkirališnih mjesta na kojima je dopušteno bestplatno 15-minutno parkiranje. U Zagrebu je 61 gradski vrtić, a preostalo je za riješiti još 12 vrtića s besplatnim parkiranjem, poručili su iz Grada. 

Produžena Branimirova - od Sesveta do centra za 12 minuta 

Počeli su pripremi radovi za završetak spajanja Branimirove ceste, koji bi u duljini od 300 metara trebali biti gotovi do jeseni. Na taj način iz Sesveta će se do centra dolaziti za 15 minuta, najavio je gradonačelnik. Počeli su pripremni ovosezonski radovi kako bi posljednjih 300 metara Branimirove ceste bilo spojeno, a time i žila kucavica istočnog dijela glavnog hrvatskog grada u cijeloj svojoj trasi stavljena u funkciju. 

- To je povijesna prometna priča Zagreba, a kada u cijelosti bude izgrađena doći ćemo do situacije da ćemo iz Sesveta moći doći do središta grada umjesto sadašnjih 45 minuta, za 12 - 13 mimuta, optimistično je izračunao gradonačelnik Milan Bandić. 

Prva lopata na ovoj trasi bit će "upregnuta" 1. srpnja, kada već tradicionalno počinju sezonski radovi u gradu, a sve treba biti zgotovljeno na jesen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature