News

Komentari 228

'Nadstrešnica sutra više neće biti, to ne bih dozvolio ni majci'

'Nadstrešnica sutra više neće biti, to ne bih dozvolio ni majci'

Obećao je da će odgovorni odgovarati zbog uzurpacije javnog prostora te kazao da je i on suodgovoran. Dodao je kako će s građanima i strukom dogovoriti rješenje

Nakon što se javnost digla na noge zbog nicanja još jedne privatne terase na Cvjetnom trgu i uzurpiranja javnog prostora gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obratio se javnosti u četvrtak u 9.30 sati na temu 'Terasa na Cvjetnom trgu'.

- Sutra navečer toga više neće biti, niti vlastitoj majci, koju volim najviše na svijetu, ne bih dozvolio da to napravi Cvjetnom - rekao je gradonačelnik i najavio smjene odgovornih. 

- Hvala građanima i novinarima koji su ukazali na ovaj problem, ovo će biti uklonjeno do sutra navečer, a sankcije za one koji su to dozvolili, koji su izdali rješenje za to, to ćemo riješiti idući tjedan - najavio je gradonačelnik.

- Odgovorni će biti suspendirani, i ja sam suodgovoran. Ovo je kuća, ne terasa, to ne bih ni vlastitoj majci, koju volim najviše na svijetu, dopustio. Nadam se da će oni koji će biti suspendirani shvatiti gdje su pogriješili - rekao je i dodao kako će s građanima i strukom dogovoriti rješenje. 

Samo desetak dana nakon što je vikao na neke ugostitelje da moraju maknuti terase s Cvjetnog poduzetnik Tomislav Horvatinčić počeo je s postavljanjem metalne konstrukcije nove terase. 

Ogorčeni građani prosvjedovali su u utorak popodne šetnjom među metalnim stupovima terase i parkirajući bicikle uz konstrukciju.
 

Najčitaniji članci