News

Komentari 170

Bandić će spasiti Imunološki zavod: Ulaže 15 milijuna eura?

Bandić će spasiti Imunološki zavod: Ulaže 15 milijuna eura?

Gradonačelnik je kazao da se nije sastao sa Čačićem, ali nije opovrgao mogućnost zajedničke suradnje. Potvrdio je da se sastao s još dva predsjednika stranaka

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  najavio je da će grad Zagreb, dobije li podršku Vlade, preuzeti Imunološki zavod.

'Ne smije nestati 120 godina tradicije'

Stečaj zavoda i otpuštanje više od 200 zaposlenika za Bandića je scenarij je koji se ne smije dopustiti. 120 godina tradicije ne smije nestati, kazao je Bandić.

Zagreb  će učiniti sve kako bi Imunološki zavod proradio još boljim plućima, rekao je gradonačelnik  Tihomiru Ladišiću u današnjoj emisiji 'Dnevni red' na 24sata TV.

Da bi u tome uspio, osim proširenja djelatnosti, Zagreb u sljedeće dvije godine u Zavod namjerava uložiti 10 do 15 milijuna eura kako bi postao visoko profitabilna tvrtka.

'Kamp na Sveticama će se graditi, za rekreativce nema straha'

Zagrebački gradonačelnik čvrsto stoji pri odluci da se HNS-ov nogometni kamp gradi na Sveticama. Kazao je da nema straha da sportaši rekreativci ostanu bez svog omiljenog mjesta za vježbanje. 

Za tenisače koji će morati napustiti ŠRC Svetice ponudit će se alternativna lokacija kod Kraša.

'Borit ću se za to da nacionalni stadion bude na Maksimiru'

Svima onima koji prosvjeduju protiv kampa na Sveticama, Bandić je poručio da je to njihovo legitimno pravo.

-Ali, odluka je već donesena - rekao je Bandić.

Dok je načelu Zagreba, borit će se za to da nacionalni stadion bude na Maksimiru, kazao je Bandić. 

Je li se sastao s Čačićem? 'To je moja osobna stvar'

Na pitanje je li se sastao s Radimirom Čačićem, gradonačelnik je kazao da je to njegova osobna stvar.

Ne namjerava medije obavještavati s kim se sastaje na kavama, a Čačiću je poželio što brži izlazak iz zatvora. Nije želio opovrgnuti mogućnost zajedničke suradnje.

- Želim Čačiću da što prije izađe iz zatvora, to mi je najvažnije, za sve ostalo ima vremena. Ako se gospodin Čačić javi za kavu kada dođe na vikend u Zagreb  ja ću se rado odazvati - kazao je Bandić. 

Dodao je i da se ovaj tjedan sastao s još dva predsjednika parlamentarnih stranaka.

'Vjerujem da bi bio dobar premijer, pokazao sam to u Zagrebu'

Kad u Zagrebu napravi sve što je zacrtao, Bandić će svoju pomoć ponuditi i ostatku Hrvatske. 

Vjeruje da bi bio dobar premijer, a svoj odličan rad već je demonstrirao u glavnom gradu kao jedan od najboljih gradonačelnika, uz Većeslava Holjevca.

Bandić je najavio kako nastavlja uvoditi reda u Gradskoj upravi i Holdingu. Sve ono što je obećao građanima, namjerava i ispuniti. 

Nakon što je riješio višak zaposlenih u Zagrebačkom športskom savezu, ista sudbina očekuje 221 djelatnika Uprave Holdinga koji su preko telefona dobili posao.

Najčitaniji članci