Obavijesti

News

Komentari 277

Bandić: Da se Tuđman digne, opet bi od tuge legao u grob

Bandić: Da se Tuđman digne, opet bi od tuge legao u grob

Milan Bandić sudjelovat će na komemoraciji u Brezovici povodom Dana antifašističke borbe. Za komemoraciju smatra kako je preslika "podijeljenog" društva zbog kojeg bi i predsjednik Tuđman opet umro.

VIDEO

Sretan sam zbog današnjeg dana kao istinski hrvatski antifašist, socijaldemokrat, čovjek koji okuplja sve na čemu se temelji hrvatska država - hrvatske ljevice, nauka Stjepana Radića, ideja Ante Starčevića... Sve se može spojiti, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za N1.

Bandić je dodao i kako se u pitanje ne smije dovoditi niti hrvatske branitelje i prvog predsjednika Franje Tuđmana jer je to bila "točka na i" stvaranja hrvatske države.

- To su dvije ishodišne točke stvaranja Hrvatske. Da nije bilo ZAVNOH-a i antifašista ne bi bilo ustava 1974., a mi se 1990. ne bismo imali od koga razdružiti. Oko toga nema mucanja i mora se biti precizan do bola. Danas sam tužan, vidio sam sedam, osam vjienaca na grobu prvog predsjednika, a na grobnici Narodnih heroja samo dva.

U Brezovici će povodom Dana antifašističke borbe biti komemoracija na kojoj neće biti nitko iz državnog vrha već će biti samo izaslanici. Zagrebački gradonačelnik kaže da je ta komemoracija preslika hrvatskog "raspovućenog i podijeljenog" društva.

- Da se digne prvi predsjednik i branitelji, opet bi legao u grob od tuge. Dolazi li netko ili ne dolazi, znam da ja 17 godina dolazim i da govorim isto. Oni kalkuliraju, ja emam oko čega, a najmanje oko onoga što je suština stvaranja suverene i demokratske Hrvatske. Ja sam bio i ostao u svoj. Imam uzora u majci i dragom Bogu, drugog uzora nemam. Naučio sam nešto od Radića, Starčevića, Račana... Od svih ponešto. Ali ove se temelje ne smije dovesti u pitanje, dodao je Bandić.

Nekoliko dana nakon obilježavanja Dana antifašističke borbe, održat će se konstituirajuća skupština Grada Zagreba, točnije 29. lipnja. Jedna od glavnih polemika u konstituiranju bit će preimenovanje Trga maršala Tita.

- Govorim isto što i prije. Mislim da totalnitarni sustavi dižu spomenike i daju imena ulica i trgova živim ljudima. To nigdje u demokratskom svijetu nije tako. Ako se to mijenja neka građani odluče o tome i daju ime.

- Izbori su gotovi, ne treba šiljiti. Skupština je 29. lipnja. Ukoliko se ne uspije konstituirati tri puta bit će novi izbori za Skupštinu. Moj prinos su dvije stvari, bilo kakve časničke funkcije se odrićemo i spremni smo za široku koaliciju svih koji žele participirati. No ako gospoda to ne budu željeli izazvat će nove izbore, ali mi nećemo, istaknuo je Bandić koji kaže kako su vrata koalicije svima otvorena, a narod će odgovorne znati sankcionirati ili nagraditi.

Još jedna od ideja Milana Bandića je i stvaranje Vojnog Groblja na Mirogoju po uzoru na washingtonski Arlington,

- Ne radi se o nikakvom Memorijalnom centru, radi se o Vojnom groblju. Svi koji su iznjedrili hrvatsku državu zaslužuju da budu na jednom mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 277
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik