Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
154 komentara

Bandić izbacio Brkića iz lokala, ostalo 20.000 kuna dugova...

Jozo Brkić je s bratom Milijanom i pod istragom, a sada je izgubio i jedan od lokala koje je dobio od Grada Zagreba. Ako Bandić nastavi po tim kriterijima, Brkić bi mogao ostati bez još atraktivnih nekretnina

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell, Patrik Macek/Pixsell
154 komentara

Jozo Brkić, stariji brat zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana, zadnje dvije godine je skupljao poslovne prostore u centru Zagreba kao Pokemone. Obećavao je restorane, klubove, brijačnice, dućane za muškarce u ukupno 26 zakupljenih lokala od države i grada, ali to su uglavnom ostala tek velike riječi i većina prostora je još neuređeno.

Sada je prvi puta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio odluku kojom starijeg Brkića praktički izbacuje iz jednog gradsko prostora. I to baš zato što nije ispunio obvezu i otvorio restoran, a u  obrazloženju odluke navedeno da je ostao i dužan preko 20.000 kuna Zagrebu za najamninu, pričuvu, komunalnu naknadu i naknadu za uređenja voda.

Jozo Brkić je otvorio preko 40 tvrtki, jednostavnih društava s kojima konkurirao na natječajima za gradske prostore. Nekad je i s nekoliko svojih tvrtki konkurirao za iste lokale. Odbijao je i nazivao zlonamjernim sve insinuacije da možda ima povlaštene informacije i zna koliko su drugi nudili. U ranijim istupima je tvrdio da želi zaposliti ljude i oživjeti centar grada.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Trebao urediti prostor, ali nije...

Jedna od Brkićevih tvrtki, "Mr. Joseph's za gospodu" je tako na natječaju ponudila i najbolju cijenu za najam 30,5 četvornih metara na Paromlinskoj cesti u Zagrebu. Zajedno s PDV-om je trebao plaćati 6125 kuna mjesečno. U obrazloženju odluke o raskidu ugovora koju je potpisao Bandić stoji da je Brkić još u listopadu 2017. godine  dobio ključeve i trebao je urediti prostor i otvoriti objekt za usluživanje hrane i pića. Nije morao prva tri mjeseca niti plaćati zakupninu. No, gradske službe prvo u veljači, pa zatim i u listopadu 2018. utvrđuju da prostro nije uređen. Obrazlažu i da Brkić ima dugove i ne plaća redovito, ali kada mu se priprijetilo raskidom ugovora, sve je podmirio. Pa su ga  ostavili u prostoru.

Ali ista stvar se ponavlja ove godine u veljači i travnju. Gradske službe su obišle prostor i  samo kroz izlog mogle utvrditi da su uređeni zidovi i pod, ali nikada nisu našli radnike niti je i dalje otvoren bilo kakav objekt za prehranu.

- Ne stječe se dojam o ozbiljnoj namjeri zakupnika da prostor privede namjeni i započne s obavljanjem ugovorene djelatnosti  - stoji u obrazloženju.

Dužan skoro 20.000 kuna

Ako se budu vodili istim kriterijima, Brkić bi mogao ostati bez još lokala primjerice onog u Vlaškoj, Berislavićevoj, Frankopanskoj, na Trgu bana Jelačića...Svi ti poslovni prostori zakupljeni u su skoro u istom periodu kad i ovaj u Paromlinskoj. I još uvijek nisu uređeni.
Osim toga, u lipu se navodi i koliko je Brkić ostao dužan za zakupninu: 19.547 kuna. I to je najveći dio dugovanja. Još 690 kuna nije platio komunalnu naknadu, 174 kune pričuvu i naknadu za uređenje voda od 103 kune.

- Iz svega navedenog je razvidno da nisu ispunjeni uvjeti za otkaz ugovora – zaključuje se u obrazloženju odluke koju je donio Bandić.

Braća Brkić već su u problemu zbog istrage da su pratili i presretali elektroničku komunikaciju čak četiri žene. Ovo je dodatni udar i na poslovanje starijeg brata, pogotovo ako izgubi još gradskih prostora koje je uzeo u zakup. Zanimljivo je i da se među istim zaključcima Bandića može naći i onaj koji se tiče još jedne Brkićeve tvrtke. Njegov "Feš i Nobl" se javio i prošao na natječaju za zakup jednog prostora u Ilici, ali se nitko iz tvrtke nije pojavio na potpisivanju ugovora, pa je Bandić poništio njihov odabir.
Jozo Brkić nam se javio iz inozemstva i ostao je u šoku kada smo mu rekli da je raskinut ugovor s njim za lokal u Paromlinskoj.

- Iznenađen sam i vašim upitom jer su u tijeku pripreme za otvaranje fast fooda u prostoru. Bilo je nekih sitnijih problema sa preuređenjem, radovi za preuređenje nisu obavljeni u planiranom roku. Tvrtka Mr. Joseph za gospodu podmiruje zakupninu - poslao nam je poruku Brkić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message