Obavijesti

News

Komentari 154

Bandić izbacio Brkića iz lokala, ostalo 20.000 kuna dugova...

Bandić izbacio Brkića iz lokala, ostalo 20.000 kuna dugova...
1

Jozo Brkić je s bratom Milijanom i pod istragom, a sada je izgubio i jedan od lokala koje je dobio od Grada Zagreba. Ako Bandić nastavi po tim kriterijima, Brkić bi mogao ostati bez još atraktivnih nekretnina

VIDEO

Jozo Brkić, stariji brat zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana, zadnje dvije godine je skupljao poslovne prostore u centru Zagreba kao Pokemone. Obećavao je restorane, klubove, brijačnice, dućane za muškarce u ukupno 26 zakupljenih lokala od države i grada, ali to su uglavnom ostala tek velike riječi i većina prostora je još neuređeno.

Sada je prvi puta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio odluku kojom starijeg Brkića praktički izbacuje iz jednog gradsko prostora. I to baš zato što nije ispunio obvezu i otvorio restoran, a u  obrazloženju odluke navedeno da je ostao i dužan preko 20.000 kuna Zagrebu za najamninu, pričuvu, komunalnu naknadu i naknadu za uređenja voda.

Jozo Brkić je otvorio preko 40 tvrtki, jednostavnih društava s kojima konkurirao na natječajima za gradske prostore. Nekad je i s nekoliko svojih tvrtki konkurirao za iste lokale. Odbijao je i nazivao zlonamjernim sve insinuacije da možda ima povlaštene informacije i zna koliko su drugi nudili. U ranijim istupima je tvrdio da želi zaposliti ljude i oživjeti centar grada.

Trebao urediti prostor, ali nije...

Jedna od Brkićevih tvrtki, "Mr. Joseph's za gospodu" je tako na natječaju ponudila i najbolju cijenu za najam 30,5 četvornih metara na Paromlinskoj cesti u Zagrebu. Zajedno s PDV-om je trebao plaćati 6125 kuna mjesečno. U obrazloženju odluke o raskidu ugovora koju je potpisao Bandić stoji da je Brkić još u listopadu 2017. godine  dobio ključeve i trebao je urediti prostor i otvoriti objekt za usluživanje hrane i pića. Nije morao prva tri mjeseca niti plaćati zakupninu. No, gradske službe prvo u veljači, pa zatim i u listopadu 2018. utvrđuju da prostro nije uređen. Obrazlažu i da Brkić ima dugove i ne plaća redovito, ali kada mu se priprijetilo raskidom ugovora, sve je podmirio. Pa su ga  ostavili u prostoru.

Ali ista stvar se ponavlja ove godine u veljači i travnju. Gradske službe su obišle prostor i  samo kroz izlog mogle utvrditi da su uređeni zidovi i pod, ali nikada nisu našli radnike niti je i dalje otvoren bilo kakav objekt za prehranu.

- Ne stječe se dojam o ozbiljnoj namjeri zakupnika da prostor privede namjeni i započne s obavljanjem ugovorene djelatnosti  - stoji u obrazloženju.

Dužan skoro 20.000 kuna

Ako se budu vodili istim kriterijima, Brkić bi mogao ostati bez još lokala primjerice onog u Vlaškoj, Berislavićevoj, Frankopanskoj, na Trgu bana Jelačića...Svi ti poslovni prostori zakupljeni u su skoro u istom periodu kad i ovaj u Paromlinskoj. I još uvijek nisu uređeni.
Osim toga, u lipu se navodi i koliko je Brkić ostao dužan za zakupninu: 19.547 kuna. I to je najveći dio dugovanja. Još 690 kuna nije platio komunalnu naknadu, 174 kune pričuvu i naknadu za uređenje voda od 103 kune.

- Iz svega navedenog je razvidno da nisu ispunjeni uvjeti za otkaz ugovora – zaključuje se u obrazloženju odluke koju je donio Bandić.

Braća Brkić već su u problemu zbog istrage da su pratili i presretali elektroničku komunikaciju čak četiri žene. Ovo je dodatni udar i na poslovanje starijeg brata, pogotovo ako izgubi još gradskih prostora koje je uzeo u zakup. Zanimljivo je i da se među istim zaključcima Bandića može naći i onaj koji se tiče još jedne Brkićeve tvrtke. Njegov "Feš i Nobl" se javio i prošao na natječaju za zakup jednog prostora u Ilici, ali se nitko iz tvrtke nije pojavio na potpisivanju ugovora, pa je Bandić poništio njihov odabir.
Jozo Brkić nam se javio iz inozemstva i ostao je u šoku kada smo mu rekli da je raskinut ugovor s njim za lokal u Paromlinskoj.

- Iznenađen sam i vašim upitom jer su u tijeku pripreme za otvaranje fast fooda u prostoru. Bilo je nekih sitnijih problema sa preuređenjem, radovi za preuređenje nisu obavljeni u planiranom roku. Tvrtka Mr. Joseph za gospodu podmiruje zakupninu - poslao nam je poruku Brkić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Policajka heroina: Napadaču koji je izbo bebu rekla tri riječi pa ga ubila jednim metkom
JUNAKINJA

Policajka heroina: Napadaču koji je izbo bebu rekla tri riječi pa ga ubila jednim metkom

Policajka se nalazila u šoping centru Westfield u Sydneyju u trenutku napada te se odlučila sama obračunati s napadačem, koji je napadao ljude nožem s oštricom od 15 cm

VIDEO Plenković i Tomašević susreli se na Trgu bana Jelačića: 'Htio sam se javit, ali ste utekli'
LOV NA GLASOVE

VIDEO Plenković i Tomašević susreli se na Trgu bana Jelačića: 'Htio sam se javit, ali ste utekli'

Andrej Plenković i Tomislav Tomašević susreli su se tijekom predizbornih aktivnosti na glavnom zagrebačkom trgu. Premijer je srdačno pozdravio konkurenciju te je Ivani Kekin rekao da im se htio ranije javiti, ali su mu utekli. 'Mi smo došli ranije, sve smo obavili', rekla mu je Kekin prije nego su se svi zajedno pozdravili uz ljubazno: 'Vidimo se!'
VIDEO Crnokošuljaši sa spornim zastavama pred pravoslavnom crkvom puštali Thompsona!
INCIDENT U CENTRU ZAGREBA

VIDEO Crnokošuljaši sa spornim zastavama pred pravoslavnom crkvom puštali Thompsona!

ZAGREB U subotu oko podneva kolona muškaraca među kojima je bilo i žena stigla je pred pravoslavnu crkvu na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Imali su zastave s prvim bijelim poljem i puštali su Thompsonove pjesme. Radi se o ekstremno desnoj stranci AHSP na čijem je čelu Dražen Keleminec, koji je jednom već pravomoćno osuđen zbog urlanja ustaškog pozdrava 'za dom spremni'.