Obavijesti

News

Komentari 101

'Bandić je mačka s 9 života, no ovo je zadnji. Slabiji je no ikad'

'Bandić je mačka s 9 života, no ovo je zadnji. Slabiji je no ikad'
1

Bandiću je ovo bilo veliko poniženje i velik politički udarac, ionako je percepcija da je on gotov i politički otpisan. Pitanje je do koje mjere se on može osvetiti HDZ-u, smatra zastupnik u Skupštini

VIDEO

Pad Generalnog urbanističkog plana nije iznenadio Tomislava Tomaševića, zastupnika platforme Grad je naš! Ipak, tvrdi Tomašević, nema mjesta za trijumfalizam. 

- Bitka je dobivena, ali rat i dalje traje. Bili smo spremni na sve varijante. Nije nam se smjelo dogoditi da HDZ napravi manevar da ne budu izglasani njihovi amandmani i da potom izađu iz Skupštine - komentirao je Tomašević u emisiji Pressing na N1. 

Istaknuo je da je za gradonačelnika Zagreba Milana Bandića kobno bilo putovanje u Dubai te da bi, da Bandić nije išao na to putovanje, GUP izglasali još na proljeće. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:13

- Tražili su naknadnu prenamjenu za hipodrom i Velesajam. Očito je da Arapi grade luksuzne stanove. Zbog toga se digla i struka i udruge i oporba i tada kreće ta igra - rekao je. 

Na GUP je bilo 31.000 primjedba građana. 

- Trebalo je proći nekoliko mjeseci da obrade sve te primjedbe. U prosincu Plenković traži od Bandića da makne GUP s dnevnog reda. Na kraju se Grabar-Kitarović, zbog koje je odgođen, sama zeznula, izjavila da bi Bandiću nosila kolače, pjevala na rođendanu. Juričan je dobio puno glasova u Zagrebu, kad su vidjeli kolika je šteta nanesena slizavanjem s Bandićem, promijenili su taktiku. Nakon prosvjeda su se užarili telefoni u HDZ-u... Najveći ulog bili su unutarstranački izbori u HDZ-u. Kada se Miro Kovač i Milijan Brkić, kontra struja odredila da treba glasati protiv GUP-a, tada je Plenkoviću to postao preveliki zalogaj - tvrdi. 

Udruge nakon pada GUP-a: 'To je jedna bitka, mnoge čekaju'
Udruge nakon pada GUP-a: 'To je  jedna bitka, mnoge čekaju'

- Bandiću je ovo bilo veliko poniženje i velik politički udarac, ionako je percepcija da je on gotov i politički otpisan. Pitanje je do koje mjere se on može osvetiti HDZ-u. Žetončići su počeli napuštati brod koji tone. Ne vjerujem da Bandić može srušiti Plenkovićevu većinu u Saboru - smatra Tomašević. 

Uvjeren je kako je ovo početak kraja Milana Bandića. 

- On je doista mačka s devet života, da se tako izrazim, ali ovo mu je deveti. Nikad nije bio slabiji, imao ovakve prosvjede, bio ovako toksičan, imao ovoliko afera, imao ovako jako oporbu - rekao je. 

'Većina je stabilna, nitko od partnera ne opstruira rad'
'Većina je stabilna, nitko od partnera ne opstruira rad'

Tomašević je priznao i kako ima ambicije kandidirati se za gradonačelnika, no da ga prije svega treba podržati stranka i koalicijski partneri te da službenih kandidata zasada nema. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu