Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
101 komentara

'Bandić je mačka s 9 života, no ovo je zadnji. Slabiji je no ikad'

Bandiću je ovo bilo veliko poniženje i velik politički udarac, ionako je percepcija da je on gotov i politički otpisan. Pitanje je do koje mjere se on može osvetiti HDZ-u, smatra zastupnik u Skupštini

Zagreb: Konferencija za medije Lijevog bloka
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
101 komentara

Pad Generalnog urbanističkog plana nije iznenadio Tomislava Tomaševića, zastupnika platforme Grad je naš! Ipak, tvrdi Tomašević, nema mjesta za trijumfalizam. 

- Bitka je dobivena, ali rat i dalje traje. Bili smo spremni na sve varijante. Nije nam se smjelo dogoditi da HDZ napravi manevar da ne budu izglasani njihovi amandmani i da potom izađu iz Skupštine - komentirao je Tomašević u emisiji Pressing na N1. 

Istaknuo je da je za gradonačelnika Zagreba Milana Bandića kobno bilo putovanje u Dubai te da bi, da Bandić nije išao na to putovanje, GUP izglasali još na proljeće. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Tražili su naknadnu prenamjenu za hipodrom i Velesajam. Očito je da Arapi grade luksuzne stanove. Zbog toga se digla i struka i udruge i oporba i tada kreće ta igra - rekao je. 

Na GUP je bilo 31.000 primjedba građana. 

- Trebalo je proći nekoliko mjeseci da obrade sve te primjedbe. U prosincu Plenković traži od Bandića da makne GUP s dnevnog reda. Na kraju se Grabar-Kitarović, zbog koje je odgođen, sama zeznula, izjavila da bi Bandiću nosila kolače, pjevala na rođendanu. Juričan je dobio puno glasova u Zagrebu, kad su vidjeli kolika je šteta nanesena slizavanjem s Bandićem, promijenili su taktiku. Nakon prosvjeda su se užarili telefoni u HDZ-u... Najveći ulog bili su unutarstranački izbori u HDZ-u. Kada se Miro Kovač i Milijan Brkić, kontra struja odredila da treba glasati protiv GUP-a, tada je Plenkoviću to postao preveliki zalogaj - tvrdi. 

ZAHVALILI ZA PODRŠKU GRAĐANA Udruge nakon pada GUP-a: 'To je jedna bitka, mnoge čekaju'

- Bandiću je ovo bilo veliko poniženje i velik politički udarac, ionako je percepcija da je on gotov i politički otpisan. Pitanje je do koje mjere se on može osvetiti HDZ-u. Žetončići su počeli napuštati brod koji tone. Ne vjerujem da Bandić može srušiti Plenkovićevu većinu u Saboru - smatra Tomašević. 

Uvjeren je kako je ovo početak kraja Milana Bandića. 

- On je doista mačka s devet života, da se tako izrazim, ali ovo mu je deveti. Nikad nije bio slabiji, imao ovakve prosvjede, bio ovako toksičan, imao ovoliko afera, imao ovako jako oporbu - rekao je. 

VLADAJUĆI UVJERAVAJU: 'Većina je stabilna, nitko od partnera ne opstruira rad'

Tomašević je priznao i kako ima ambicije kandidirati se za gradonačelnika, no da ga prije svega treba podržati stranka i koalicijski partneri te da službenih kandidata zasada nema. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message