Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
23 komentara

Udruge nakon pada GUP-a: 'To je jedna bitka, mnoge čekaju'

Zahvaljujemo svima koji su se 1. veljače okupili na Trgu bana Jelačića i jasno poručili da je dosta takvog štetnog načina upravljanja Zagrebom, poručile su udruge koje su organizirale prosvjed protiv Bandića

Foto: Emirat Asipi/24sata
23 komentara

Udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget čestitali su u srijedu svima koji su doprinijeli tome da GUP zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ne prođe u Skupštini, a naročito građanima okupljenima u kvartovske inicijative koji su tijekom javne rasprave u gluho ljetno doba poslali više od 31.000 primjedbi.

Udruge ocjenjuju da se radi o najkontroverznijim i najštetnijim izmjena i dopuna GUP-a Zagreba, te su sportskim rječnikom poručili: "Građani i građanke: 1 - Bandić: 0".

ZAMJERA ONIMA KOJI ŠUTE Plenković nakon pada GUP-a ne očekuje Bandićevu odmazdu

Poručuju da je ovo tek jedna dobivena bitka. " Mnoge su još pred nama, jer otklonjena je tek posljedica, ali ne i uzrok svih problema", kažu udruge  te ističu da će im pomoć građana opet biti potrebna.

- Zahvaljujemo svima koji su se 1. veljače okupili na Trgu bana Jelačića i jasno poručili da je dosta takvog štetnog načina upravljanja Zagrebom. Čestitamo svim udrugama i strukovnim organizacijama, pravoj oporbi u Skupštini i medijima koji su nas uporno pratili i podržavali - poručile su u priopćenju udruge organizatorice prosvjeda, Zelena akcija, Pravo na grad i Siget.

Naglašavaju da su se građani Zagreba "kao nikad do sada usprotivili jednom dokumentu koji mijenja okoliš i prostor, a koji je gradska vlast htjela nametnuti mimo javnog interesa i bez sudjelovanja javnosti". 

PROTIV BIO 31 ZASTUPNIK Drama u gradskoj skupštini: Zagrebački GUP nije prošao!

- Iako smo na vrijeme prepoznali i upozoravali na njihove namjere, sve ovo ne bi bilo moguće bez građana i građanki - ističu udruge te pritom zahvaljuju "svima koji su se odlučili boriti za svoj grad i aktivno sudjelovati u temama koje su bitne kako danas, tako i za generacije koje dolaze".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message