Bandić je napravio javnih zahoda za 1,5 milijuna kn | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 11

Bandić je napravio javnih zahoda za 1,5 milijuna kn

Bandić je napravio javnih zahoda za 1,5 milijuna kn
13

Svaki od montažnih zahoda na tram okretištima u Dubravi i Dupcu ima devet “kvadrata”, što znači da je Grad svaki “kvadrat” platio oko 86.000 kuna

VIDEO

Dva montažna zahoda na tramvajskim okretištima u Dubravi i Dupcu Grad Zagreb je lani platio 1,55 milijuna kuna. Svaki od zahoda ima devet “kvadrata”, što znači da je Grad svaki “kvadrat” platio oko 86.000 kuna. Za usporedbu, stan u elitnoj podsljemenskoj zoni može se dobiti za 19.000 kuna po “kvadratu”. Luksuzni mehanizam u najskupljem javnom zahodu u Hrvatskoj ima nekoliko problema, a među njima je i nedostatak toaletnog papira. Uz to zahodi su već prešarani grafitima, a oni za invalide uopće ne rade.
- Zahod je preskup i kompliciran za otvaranje.
Vrata se otvaraju pritiskom na zeleni gumbić, a kraj njega je mali ekran na kojem piše je li zauzeto ili slobodno. Čak i ako je slobodno, zahodu treba neko vrijeme da se sam opere pa tada na ekranu piše: ‘Pričekajte 70 sekundi’. Puno ljudi to ne vidi ili ne može pročitati pa odu nuždu obaviti iza zahoda - rekao je Željko Lončarek (42), taksist s okretišta u Dupcu. Zahode je gradila i montirala Tvornica željezničkih vagona Gredelj. Tamo su nam potvrdili da su Gradu zaračunali 775.000 kuna po zahodu.
- U cijenu je uključena priprema terena, priključak za struju i vodu te kanalizaciju, kao i izrada i montaža. Cijenu bitno podižu skupi dijelovi od inoxa te to što je Grad tražio samo dva zahoda iako su prvo htjeli njih 30. Svi se još sjećamo odvratnih WC-a od prije nekoliko godina, a u ovima novima je sve fino - rekao je Zoran Budak iz Gredelja. Dodaje kako je tvrtka dosad slične zahode ugradila u 100 putničkih vagona.
- Znate valjda svi da ‘kvadrat’ ne može stajati 11.000 eura. To nije moguće, ali svakako sve treba istražiti - rekao je jučer Milan Bandić. Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica je prije nekoliko godina sagradila javni zahod za 30.000 kn po “kvadratu”.

LUKSUZNI ZAHODI ZATVORENI SU INVALIDE
Zahod za invalide ne radi ni u Dubravi ni u Dupcu. Drugi je uniseks. U njemu je školjka od nehrđajućeg čelika, koja se poslije uporabe sama opere. I umivaonik je od inoxa. Nad njim su gumbi za vodu, sapun i sušenje ruku te za toaletni papir.

BANDIĆ SVEČANO OTVORIO ČAK I RADIJATOR...
Bandić se sam sjetio i darovao nam je devet radijatora koje je u subotu svečano otvorio. Vrpcu sam rezala ja, a on je držao jastučić i škarice. Najveći dar je ipak njegov dolazak, rekla je Milka Holenda, predsjednica
KUD-a Sesvete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Zastrašujuća snimka kako saharski zrak i pijesak prekrivaju cijelu Hrvatsku
POGLEDAJTE VIDEO

Zastrašujuća snimka kako saharski zrak i pijesak prekrivaju cijelu Hrvatsku

GeoSphere Austria objavio je animaciju dolaska saharskog pijeska. Video je na Facebooku objavio Istramet

Dvostruko ubojstvo u Sl. Brodu: Sin (45) usmrtio svoje roditelje?
UHIĆEN 45-GODIŠNJAK

Dvostruko ubojstvo u Sl. Brodu: Sin (45) usmrtio svoje roditelje?

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ubio roditelje u Slavonskom Brodu. Policija je našla tijela 76-godišnjaka i 78-godišnjakinje
Ipak nije mina, Česi imali nešto u autu, susjedi: 'Čuo se strašan prasak, djetetu nije bilo spasa'
STRAŠNI DETALJI

Ipak nije mina, Česi imali nešto u autu, susjedi: 'Čuo se strašan prasak, djetetu nije bilo spasa'

Na mjestu eksplozije poginuo je dječak (9). Njegovo tijelo prevezeno je u OB Zadar zbog obdukcije i točnog utvrđivanja uzroka smrti. Teške tjelesne ozljede zadobile su dvije ženske osobe u dobi od 34 i 49 godina.