Obavijesti

News

Komentari 135

Bandić je odanoj i mladoj Ani Stojić dao 6 milijardi kuna

Bandić je odanoj i mladoj Ani Stojić dao 6 milijardi kuna
3

BANDIĆEV GLAVOSJEK Četvero članova Uprave koje je izabrala Sandra Švaljek je smijenio, a ostavio je samo suprugu svojeg pročelnika Slavka Kojića

VIDEO

Zagrebački holding, najveće hrvatsko komunalno poduzeće, vodit će 34-godišnja građevinarka koja dosad nije vodila ni jednu tvrtku.

Ana Stojić Deban zamijenit će privremeno čak četvero članova uprave koje je gradonačelnik Milan Bandić odlučio smijeniti. Bandićev potez i smjenu nakon tri mjeseca rada Holding bi trebao platiti oko 2,7 milijuna kuna za otpremnine. Bandićevci uvjeravaju da neće morati isplatiti novac jer za potpise ugovora nije poštovana procedura, a gradonačelnik je poslao i dopis u kojem nabraja pogreške uprave, što bi trebao biti razlog za neisplatu otpremnina.

Stojić Deban već 12 godina radi u Holdingu te je osoba od potpunog povjerenja bivšeg predsjednika uprave i Bandićeva najbližeg suradnika Slobodana Ljubičića. Ljubičić se povukao nakon afere Agram, ali je Stojić Deban ostala predstojnica Ureda uprava. Istu je funkciju obavljala i tijekom Ljubičićeva prvog mandata. S te strane ima uvid u poslovanje Holdinga. Zaposlio ju je Ljubičić još u podružnici Robni terminali gdje je bila referent za plan i analizu. Sad će voditi tvrtku s više od šest milijardi kuna prihoda i 12.000 zaposlenih. Diplomirana je inženjerka građevinarstva. Ona je i kći u Den Haagu nepravomoćno osuđenog Brune Stojića na 20 godina zatvora. Stojić je vodio obranu početkom 90-ih u tzv. Republici Herceg Bosni.

- Dat ću sve od sebe da kvalitetno odradim procese do imenovanja nove uprave - rekla nam je Stojić Deban.

Sad već bivšu upravu imenovala je Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek nakon natječaja koji je Bandiću sporan. Dejan Fičko je došao iz Peveca, Krešimir Kvaternik iz Petrokemije, Denis Nikola Kulišić iz austrijskog Telekoma, a Marija Cvrlje je ranije radila u Komisiji za javnu nabavu. Jedina nije smijenjena Daniela Franić, supruga pročelnika Slavka Kojića i Bandićeva suradnika. Bandić im je pobrojio sedam grijeha - od većih računa za odvoz otpada pa da se nisu odrekli otpremnina.

- Odluka o smjeni je štetna i na trošak građana. Mogu se samo ispričati svim Zagrepčanima za taj organizirani nered - rekao je Darinko Kosor, predsjednik Skupštine Zagreba.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku